Milyon dolarlık oyun daveti

Milyon dolarlık oyun daveti
Geçen yıl 1 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştiren Türkiye’nin ilk tematik ön kuluçka merkezi ATOM, daha büyük hedeflere hazırlanıyor - ATOM, yeni fikirlere sahip oyun geliştiriciler ve animasyon ekipleriyle güçlendireceği kadrosuyla ihracat potan

ANKARA (AA) - NECİP FAZIL ÇELİK - Uluslararası oyun pazarında son dönemde adını daha sık duyurmaya başlayan Türkiye’nin, ilk tematik ön kuluçka merkezi olan ve geçen yıl 1 milyon doların üzerinde ihracata imza atan Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi (ATOM) yeni fikirlerle daha büyük hedeflere ulaşmaya hazırlanıyor.

ATOM, 2008 yılında ODTÜ Teknokent bünyesinde kurulmasının ardından animasyon ve oyun teknolojileri alanında Türkiye'de birçok yeniliği tetikledi.

Merkezde, oyun geliştirme ve animasyon teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren veya gösterme ilgisi olan ekiplere 1 yıl süreyle çeşitli destekler sağlanarak sektörün güçlenmesi ve sektör paydaşlarına sağlıklı bir ekosistem oluşturması amaçlanıyor. Bir yıllık destek süresi sonucunda şirketleşme aşamasına yönlendirilen ekipler, ATOM'dan mezun olarak sektör hayatlarına altyapısı zengin bir giriş yapma fırsatı buluyor.

Yedi yılda 65 ekibe destek veren ATOM, Türkiye’de oyun geliştirme sektörünün gelişimi açısından önemli roller üstlendi. ATOM bünyesinde bugüne kadar geliştiricilere 600 saatin üzerinde eğitim verildi, eğitimlerden binin üzerinde geliştirici faydalandı. Aynı zamanda sektörde faaliyet gösteren firmaların insan kaynakları ihtiyaçlarına, ekip yapılanmalarına da destek verildi. Staj programları, geliştirme etkinlikleri, sektör toplantıları gibi aktivitelerle sektörün ve sektör paydaşlarının nabzı tutularak, ileriye dönük proje ve hedefler şekillendirildi.

Geçen sürede ATOM’dan mezun olan ekipler 300 oyuna imza attı. Merkezdeki ekiplere projeleri için 2 milyon doların üzerinde finansman sağlandı. ATOM bünyesinden çıkan ürünlerle 2015'te 1 milyon doların üzerinde ihracat rakamına ulaşıldı.

Bu yıl yeni ekipleri bünyesine katarak yola devam etmeye hazırlanan ATOM bünyesine dahil olacak geliştirici gruplara ortak ofis alanı, donanım ve yazılım, altyapı destekleri sunulacak. Bu kapsamda yurt içinden ve yurt dışından uzmanlar desteğiyle hazırlanan ve sunulan eğitim çalışmaları, mentorluk desteği, işbirliği imkanları, kapsamlı stajyer programı, iş geliştirme ve proje yönetimi desteği, tanıtım ve yayın destekleriyle yeni fikirlerin ve hayallerin gerçekleşmesine zemin hazırlanacak.

Henüz şirketleşmemiş aşamadaki oyun geliştirme veya animasyon ekiplerini ATOM bünyesine katılabilecek.

Ön kuluçka, bir üniversite-sanayi işbirliği yapısı olarak değerlendiriliyor. Ön kuluçka merkezleri, farklı alanlarda eğitim görmüş veya görmekte olanların fikir ve projelerinin geliştirildiği, danışmanlık hizmetinin verildiği, kişi veya kurumlara gelecekte piyasada yer alabilmeleri için gerekli deneyimi kazandırma amacını taşıyan birimler olarak faaliyet gösteriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.