Milyonlarca öğrenci yarıyıl tatiline hazırlanıyor

Milyonlarca öğrenci yarıyıl tatiline hazırlanıyor
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci cuma günü karne alarak 16 günlük yarıyıl tatiline girecek- İkinci dönem, 5 Şubat'ta başlayacak ve 14 Haziran'da sona erecek

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, 19 Ocak Cuma günü karnelerini alarak 16 gün olacak yarıyıl tatiline girecek.

MEB'e bağlı okullarda eğitim alan 20 milyon 481 bin öğrenci ve görevli 1 milyon 178 bin öğretmen, yaz tatilinin sonrasından 2023-2024 eğitim öğretim senesinde 11 Eylül 2023'te ders başı yaptı.

Türkiye kapsamında 74 bin okulda ve 744 bin derslikte başlayan eğitim öğretim senesinin ilk ara tatilini 13 Kasım-17 Kasım 2023'te yapan öğrenciler, cuma günü karnelerini okullardan alacak ve 16 günlük sömestir tatiline girecekler.

BAKANLIK, BU SENE EĞİTİM-ÖĞRETİM SÜREÇLERİNDE BİR DİZİ DEĞİŞİKLİĞE GİTTİ

Mevzuat düzenlemeleriyle liselerde devamsızlık koşulları yeniden revize edildi, sınıf tekrarı yeniden uygulamaya konuldu ve açık öğretime geçişlerde kolaylıklar kalktı.

Bu çerçevede açık liselere, sadece istisnai durumda olan öğrencilerin kayıtları gerçekleştirildi.

Ayrıca liselerde öğrencilerin 50 ortalamayla sınıf geçebilmesine yönelik metoda son verildi. Sene sonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi olanların direk bir üst sınıfa geçme kararı verildi.

Liselerde artık devamsızlık affı da olmayacak. Özürsüz olarak gerçekleştirilen her bir devamsızlık günü için öğrenciler, 1 saat fazla sosyal sorumluluk çalışması gerçekleştirilecek.

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ

Yeni eğitim öğretim senesi yarıyıl tatili, 22 Ocak Pazartesi günü başlayacak, 2 Şubat Cuma günü sona erecek.

İkinci dönem, 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan-12 Nisan arasında olacak.

2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül'de başlayacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.