Kılıçla sokak ortasında öldürülmüştü, ölüm yıl dönümü

Kılıçla sokak ortasında öldürülmüştü, ölüm yıl dönümü
Ataşehir'de kaldırımda yürürken kılıçla öldürülen mimar Başak Cengiz anıldı katledilmesinin yıl dönümünde anıldı.

Ataşehir'de kaldırımda yürürken kılıçla öldürülen mimar Başak Cengiz anıldı.

Cengiz'in (28) isminin verildiği sokakta katledilmesinin yıl dönümü dolayısıyla anma programı gerçekleştirildi. Katılımcılar, genç mimarın hayatını kaybettiği noktaya çelenk ve karanfiller bıraktı.

Anne Beyhan Cengiz, kızının öldürülmesi dolayısıyla yaşadığı acıyı anlatarak, "Bu acıyla beni yalnız bırakmadınız. Her daim yanımda oldunuz. Herkese teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Konuşurken gözyaşlarını tutamayan Cengiz, "Yavruma doyamadım. Çok zor. Sen yalnız değilsin. Başak yavrum doyamadım sana, özür dilerim." diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Baba Avni Cengiz ise Başak'ın unutulmadığını belirterek, herkese teşekkür etti.

"Kadın cinayetlerinin son bulması için buradayız"

AK Parti Ataşehir Meclis Üyesi Esma Ersin ise "Bir yıl önce bu sokakta, bu noktada bu vahim olay gerçekleşti. Bugün günlerden kadına şiddetin günü. Kadın cinayetlerinin son bulması için buradayız." ifadelerini kullandı.

Başak Cengiz'in isminin sokağa verilmesi için harcadıkları çabayı anlatan Ersin, şunları kaydetti:

"Sağ olsun tüm gruplardan onay alındı, bir yıla yakındır sokağın ismi Başak Cengiz olarak kaldı. Dilerim ki bu cinayetler son bulur. Ama umut ediyorum ki Beyhan teyze gibi daha fazla annenin gözyaşları akmaz."

Anma programına AK Parti Kadın Kolları üyeleri, Başak Cengiz'in yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Cengiz için daha sonra Mimar Sinan Camisi'nde mevlit okutuldu.

Başak Cengiz, 9 Kasım 2021'de Ataşehir Barbaros Mahallesi'nde yürüdüğü sırada bir sitenin önünde, bu sitede oturan Can Göktuğ Boz'un kılıçlı saldırısına uğramıştı. Ağır yaralanan Cengiz, kaldırıldığı hastanede kurtarılamamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.