Minderde Madalya Umutları Rio'ya En Son Gidecek

Minderde Madalya Umutları Rio'ya En Son Gidecek
Türkiye'nin 2016 Rio Olimpiyatları'ndaki en büyük madalya umudu Serbest Güreş Milli Takımı, 11 Ağustos Perşembe günü Brezilya'nın Rio de Janeiro kentine hareket edecek

 Türkiye'nin 2016 Rio Olimpiyatları'ndaki en büyük madalya umudu Serbest Güreş Milli Takımı, 11 Ağustos Perşembe günü Brezilya'nın Rio de Janeiro kentine hareket edecek.

En son kafile olarak olimpiyatlara katılacak milli takımda, 57 kiloda Süleyman Atlı, 65 kiloda Mustafa Kaya, 74 kiloda Soner Demirtaş, 86 kiloda Selim Yaşar, 97 kiloda İbrahim Bölükbaşı ve 125 kiloda Taha Akgül yer alıyor. Milliler müsabakalarını 19-21 Ağustos tarihlerinde yapacak.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreş camiası olarak Rio'ya katılmak adına değil, madalya almak için gittiklerini belirterek, "Biz oraya madalya için gidiyoruz. Milletin yüzünü güldüreceğiz. Milletimiz o kara günde nasıl gücünü gösterdiyse, bizler de aynı şekilde orada gücümüzü göstereceğiz." dedi.

Grekoromen, serbest ve kadınlar milli takımlarının madalya şansının bulunduğuna dikkati çeken Aydın, "Hatta altın madalya bekliyoruz. Üç kategorinin de altın madalya şansı ve umudu var. Çünkü sporcularımız o kapasitede. İnşallah altın madalya alarak İstiklal Marşımızı okuturuz. Ülkemizin ve milletimizin ihtiyaç duyduğu moral ve motivasyonu sağlarız." ifadelerini kullandı.

Aydın, iyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirterek, "Rıza ve Taha'dan altın madalya, diğer sporcularımızdan da madalya bekliyoruz." diye konuştu.

Kadın sporcuların partner sorununu yurt dışı kamplarla çözdüklerini hatırlatan Aydın, şöyle devam etti:

"Kadınların partner sorunu vardı. Yurt dışında yaptığımız kamplarla bu sorunu çözdük. Güreşteki başarılı ülkelerle kamplar yaptık. Kadınlarımızı böyle hazırladık. Rıza'ya hem Bulgar, hem de Belaruslu partner getirdik. Taha yağlı güreşten isimlerle antrenman yapıyor. Ayrıca başpehlivan Recep Kara ile antrenman gerçekleştiriyor. Recep Kara, Taha'ya partnerlik yapıyor. Kendisi de bundan memnun. Zaten kendisi öyle istemişti."

"Madalya çekilecek kuraya da bağlı"
Federasyon Başkanı Aydın, çekilecek kuranın madalyayı doğrudan etkileyeceğini ifade etti.

Aydın, "Madalya çekilecek kuraya da bağlı. Selim Yaşar, Elif Jale Yeşilırmak, Yasemin Adar, Buse Tosun ve Selçuk Çebi madalyaya yakın isimler." dedi.

Bakanlığın verdiği bütçeyle sporculara tüm imkanları sunduklarını anlatan Aydın, şöyle konuştu:

"Soner Demirtaş son Avrupa şampiyonu. Mustafa Kaya kıl payı Avrupa şampiyonluğunu kaçırdı. Sporcularımız tecrübeli. Hiçbir şey esirgemedik. Doping ile ilgili mücadele verdik. Kamplarda seminerler yaptık. O konuda da üzerimize düşeni yaptık. Bakanlık, olimpiyat yılı nedeniyle büyük bir bütçe verdi. Karşılığını alırız diye düşünüyoruz. Sporcularımız 12 ay açık hapishanede, yani sürekli kamp yaptılar."

"Artık söz sporcularda"
Serbest Güreş Milli Takımı Başantrenörü İbrahim Akgün de 2016 Rio Olimpiyatları'nda en az 3 madalya hedeflediklerini söyledi.

Akgün, son çalışmalarını yaptıklarını vurgulayarak, "Rio'ya gidince 6-7 gün de orada çalışacağız. İyi bir çalışma dönemi geçirdik. İyi sonuçlar bekliyoruz. 11 Ağustos Perşembe günü İstanbul'dan, Rio'ya hareket edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Her sıklette madalya almak için gidiyoruz." diyen Akgün, şunları kaydetti:

"Sporcunun maç günkü performansı etkili olacak. O günkü performansını da bugünden bilemeyiz. İklim şartları, diğer etkenler nasıldır bilmiyoruz. Her sıklette başarılı olmak istiyoruz. Herkes olimpiyatlara madalya almak için geliyor. Bizler de madalya için gidiyoruz. 6 sporcumuz da 'madalya alır' dersek yalan olur. En az 3 madalya bekliyoruz. Altın, gümüş veya bronz olsun. Artık söz sporcularda.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.