Minik Kayra, Tedavi İçin Abd'ye Gidecek

Minik Kayra, Tedavi İçin Abd'ye Gidecek
İnegöl ilçesinde yaşayan ve 4 yıl önce yanlışlıkla temizlik maddesi içmesi sonucu 30 ameliyat geçiren 7 yaşındaki Kayra, tedavisi için annesiyle ABD'ye gidecek

BURSA (AA) - Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 3 yaşındayken yanlışlıkla içtiği temizlik maddesi nedeniyle iç organları büyük hasar gören ve 4 yılda 30 ameliyat geçirmesine rağmen sağlığına tam olarak kavuşamayan Kayra Yaman'ın (7) tedavisine ABD'de devam edilecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 2010 yılında evinin banyosunda bulduğu temizlik maddesini içtikten sonra fenalaşan ve tedavi altına alınan Yaman, 4 yılda 30 ameliyat geçirdi.

Bursa'da iki kez ameliyat edildikten sonra tedavisine Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde devam edilen, burada 28 cerrahi operasyon geçiren Yaman'ın midesinin bir bölümü alındı ve ağız içi, böbrekleri ile diğer organlarına müdahalelerde bulunuldu.

Yemek borusu zarar gördüğünden sağlığına tam olarak kavuşamayan Yaman, yutma refleksi olmadığı için ağız yoluyla değil karnından beslenmeye devam etti.

Türkiye'de tedavisinde ilerleme sağlanan çocuğun, ABD'nin Ohio kentindeki Cincinnati Üniversitesi Çocuk Hastanesinde tedavisine devam edilmesine karar verildi.

ABD'de 6 ay sürecek tedavi için giderleri Sağlık Bakanlığınca karşılanacak Yaman'ın diğer masraflarını Bursa Fan Kulübü üstlendi.

- "İnşallah iyi olup da geleceğiz"

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Fan Kulübü Başkanı Ali Ademoğlu ile kulüp yöneticileri, Kayra Yaman ve ailesini evlerinde ziyaret etti.

Şahin ve kulüp yöneticilerine desteklerinden dolayı teşekkür eden anne Ayşen Karakaş, 26 Mayıs'ta ABD'ye gideceklerini söyledi.

Çocuğunun tedavisine yurt dışında devam edilmesi konusunda birçok destek aldıklarını anlatan Karakaş, "Bursa Fan Kulübü Başkanı Ali Bey ile tanıştık. Bize çok yardımcı oldular. Ondan sonra Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bize çok destek oldu. İnşallah gideceğiz, Kayra iyi olacak, iyi olup da geleceğiz" diye konuştu.

Kulüp üyesi de olan Şahin, kolektif olarak harekete geçilmesi sonucu Kayra Yaman'ı ABD'ye göndereceklerini dile getirerek, Kayra'nın bir an evvel sağlığına kavuşmasını diledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.