Minik pazarcılar satışları attırdı

Minik pazarcılar satışları attırdı
Samsun'da anaokulu öğrencileri, hem gelenekleri yaşatmak hem de hayatı öğrenmek için pazarcı kıyafetleri ve yöresel kostümler giyip semt pazarında sebze ve meyve sattı- Minik pazarcılar, 70 çeşit sebze ve meyveyi 2 saat içinde satmayı başardı

SAMSUN (AA) - Samsun'da anaokulu öğrencileri, hem gelenekleri yaşatmak hem de hayatı öğrenmek için pazarcı kıyafetleri ve yöresel kostümler giyip semt pazarında sebze ve meyve sattı.

Atakum ilçesindeki semt pazarında Halide Edip Adıvar Anaokulu öğrencileri için "pazar yeri etkinliği" düzenlendi.

Üçüncüsü düzenlenen etkinlikte 230 çocuğun bazıları pazarcı, bazıları zabıta görevlisi oldu. Minik pazarcılar satış yaparken büyükleri aratmadı. Minik öğrencilerin satış yaptığı pazara vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, 70 çeşit meyve, sebze ile kuru gıda 2 saat içinde tükendi.

Okul Müdürü Kenan Arslan basın mensuplarına, çocuklara paylaşmayı, dostluğu ve arkadaşlığı pazar yerinde anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Türk kültüründe alışverişin sadece ticari bir faaliyet olmadığını ve bir paylaşım olduğunu ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Bu etkinliğin üçüncüsünü yapıyoruz. Bu yıl meyve ve sebzelerimiz daha çeşitli oldu. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız etkinliklerde ürün temin etmekte zorluk yaşıyorduk. 3 veya 4 yaşındaki çocukların, ürünleri satamayacaklarını düşünüyorlardı ve bize mal veren esnaf biraz tedirgindi. Ancak çocuklar bunun üstesinden geldi. İlk 2 yıl yaptığımız etkinliklerde çocukların nasıl ürünleri kısa sürede sattığını görünce esnaf, şimdi mal vermek için sıraya girdi. Geçtiğimiz yıllarda 30 civarında sebze ve meyve çeşidi varken bu yıl 70 çeşit ürün geldi."

Pazarda çocukların köylüler gibi giyindiğini de aktaran Arslan, "Pazar kültürünü olduğu gibi yansıttık. Pazar yerleri dostluğun, arkadaşlığın ve bir kültürün paylaşıldığı yerler. Biz de bu kültürün yok olmasını istemiyoruz. Çocuklarımızın bunu gelecek yıllarda da sürdürmelerini istiyoruz." dedi.

- Sattıkları ürünlerle annelerine hediye alacaklar

Minik çocukların pazar satışlarından elde edecekleri gelirle annelerine sürpriz hazırlayacağını dile getiren Arslan, "Çocuklarımız buradan elde ettikleri karın bir bölümü ile Anneler Günü'nde kendi annelerine hediyeler alıp, sürpriz yapacaklar. Diğer kısmı ile de okul sonunda yapacakları etkinliklerde bunu harcayacaklar." diye konuştu.

Minik öğrenciler ise etkinlikten keyif aldıklarını, pazarda satış yapmanın çok eğlenceli olduğunu ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.