Minik Şempanze 'Can'a Özel Bakım

Minik Şempanze 'Can'a Özel Bakım
Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde dünyaya gelen ve "Can" adı verilen minik şempanze, 3 kişilik özel bir ekip tarafından günde 5 öğün, protein ve vitamin yönünden zengin gıdalarla besleniyor

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde dünyaya gelen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in özel olarak ilgilendiği, "Can" ismi verilen şempanze, 3 kişilik özel bir ekip tarafından protein ve vitamin yönünden zengin gıdalarla, günde 5 öğün besleniyor.

Yüzölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada dördüncü sırada yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin son sakinlerinden, 10 aylık minik şempanze kısa sürede hayvanat bahçesinin ilgi odağı oldu. Reklam filminde de oynayacak olan Can, 3 kişilik özel bir ekip tarafından bakılıyor. Annesinin sütü yetersiz olduğundan kendisine ayrılan, ziyaretçilere açık özel bölmede vakit geçiren minik şempanze, bıldırcın yumurtası, protein yönünden zengin mama, laktozsuz süt karışımıyla besleniliyor. Hızlı bir şekilde büyüyen şempanzenin hayvanat bahçesinin ziyaretçi sayısını arttırması hedefleniyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, Gaziantep'in yanı sıra çevre il ve ilçelerden de ziyaretçilerin hayvanat bahçesine geldiğini ve ziyaretçi sayısının sürekli artığını belirterek, 10 ay önce aralarına katılan şempanze Can'ın kısa sürede ilgiyi üzerinde topladığını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.