Minik yüreklerden örnek davranış

Minik yüreklerden örnek davranış
Elazığ'da ilkokul öğrencileri, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak kente gelen Suriyeli ailelerin çocukları için yardım kampanyası başlattı- Sınıf öğretmeni Kaya: - "Kampanyayı sınıf olarak başlattık ama okul olarak devam edeceğiz, ihtiyaçları neyse elimizd

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da ilkokul öğrencileri, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak kente gelen Suriyeli ailelerin çocukları için yardım kampanyası düzenledi.

Koç İlkokulu birinci sınıf öğrencileri, kampanya kapsamında, harçlıklarından biriktirdikleri paralar ve ailelerinin yardımlarıyla temin ettikleri gıda paketleri ile kullanmadıkları giysi, oyuncuk ve eşyalarını, İHH İnsani Yardım Derneği aracılığıyla Suriyeli çocuklara ulaştırıyor.

Sınıf öğretmeni Leyla Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarda yardımlaşma ve dayanışma duygularının gelişmesini sağlamak amacıyla velilerin de desteğiyle kentteki ihtiyaç sahibi Suriyeliler için kampanya başlattıklarını söyledi.

Millet olarak toplumsal duyarlılık ve inançları gereği, çeşitli nedenlerden sıkıntı ve yoksulluk içinde yaşayanlara duyarsız kalamadıklarını belirten Kaya, şöyle konuştu:

''Çocuklarımız oyuncaklarını, kendilerine küçülen kıyafetlerini getirdiler. Bazı velilerimiz yeni kıyafetler aldı. Suriyeli çocuklarımızın işlerine yarayacak şeyler getirdik. Öğrencilerimiz, varlıklı ailelerin çocukları. Biraz da yokluk nedir, ihtiyaç sahibi olmak nasıl bir şeydir, yaşasınlar, minik şeylerden mutsuz olmasınlar, insani değerleri biraz daha gelişsin diye bunu uygun gördük.''

Sınıflarında başlattıkları kampanyanın okulda büyük ilgi uyandırdığını dile getiren Kaya, diğer öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin de kampanyaya katılmak istediğini bildirdi. Kaya, ''Kampanyayı sınıf olarak başlattık ama okul olarak devam edeceğiz. İhtiyaçları neyse elimizden geldiğince temin etmeye çalışacağız.'' ifadelerini kullandı.

- Oyuncaklarını paylaştılar

Öğrencilerden Elif Ari, büyüklerinin kendisine hep ihtiyaç sahiplerine yardım edilmesi gerektiğini öğütlediğini anlatarak, "Harçlıklarımızla onlara bisküvi ve oyuncak aldık. Onlar ülkelerinden kaçıp gelmiş." dedi.

Yusuf Eymen (7) ise oyuncaklarının bir kısmını Suriyeli çocuklarla paylaştığı için büyük mutluluk yaşadığını belirterek, ''Kullanmadığımız eşyalarımızı vermeye gittik. Onlarla tanışmaya ve onlara yardım etmeye gittik.'' diye konuştu.

- "Çocuklar yüzümüzü güldürdü"

Suriyeli 4 çocuk babası Ahmed el Hamad ise ailesiyle ülkelerindeki savaştan kaçtıklarını söyledi.

Başka bir Suriyeli sığınmacı ailenin yönlendirmesiyle kente gelerek Kırklar Mahallesi'nde yaşamaya başladıklarını bildiren Hamad, komşularının yardımlarıyla geçimlerini sağladıklarını ifade etti.

Hamad, 5 yıldır süren savaş nedeniyle gülmeyen yüzlerini, kendilerini ziyarete gelen çocukların güldürdüğünü dile getirdi.

Çocuklarının oyuncaklarının olmadığını belirten Hamad, ''Bir şey bulamıyorduk. Allah razı olsun, çocuklar geldi. Onların getirdiği oyuncaklardan dolayı çocuklarım mutlu.'' dedi.

Çocuklarının yaklaşık 3 aydır bomba ve silah seslerinden uzakta, güven içinde yaşadığını vurgulayan Hamad, halkına kucak açan Türkiye'ye minnettar olduklarını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.