Miraç Kandili

Miraç Kandili
AK Parti Sivas İl Başkanı Şahin, Ticaret Borsası Başkanı Hastaoğlu ve Diyanet-Sen Şube Başkanı Yiğiter, mesaj yayımladı

SİVAS (AA) - AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, Sivas Ticaret Borsası (STB) Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ve Diyanet-Sen Şube Başkanı Vahit Yiğiter, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, bu müstesna günün kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının daha da pekişmesine vesile olmasını diledi. Miraç Kandili'ni tebrik eden Şahin, "Unutmayalım ki bugün biz müminlere düşen miracı Peygamberimizin bir hatıratı, bir tarih olarak okumak değildir. Bize düşen Hazreti Ebubekir Efendimiz misali Allah'ın emir ve yasakları karşısında her daim sadakatle, teslimiyetle bir duruş sergilemektir. Bu sadakat ve teslimiyeti gösteremeyenler, miracın anlamı, ruhu ve kazanımlarından mahrum kalacaklardır." ifadelerini kullandı.

- STB Başkanı Hastaoğlu

Hastaoğlu da Miraç Kandili'nin İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve mutluluğuna vesile olmasını temenni etti.

Miraç Kandili'ni fırsat bilerek bu gecenin manevi açıdan en güzel şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Hastaoğlu, şunları kaydetti:

"Bu güzel geceyi ülke ve millet olarak kucaklaşıp kenetlenmenin, birlik ve beraberlik içinde yaşamanın, manevi anlamda arınmanın, aydınlık yarınlara el ele, birlikte yürümenin güzel ve kaçırılmaz fırsat vesilesi olarak algılayalım. Bu mübarek gecede yapılacak samimi dua ve yakarışların İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve mutluluğuna vesile olmasını diler, Sivaslı hemşehrilerimizin ve Müslümanların Miraç Kandili'ni kutlarım."

- Diyanet-Sen Şube Başkanı Yiğiter

Vahit Yiğiter de insanlığın miraç değerlerine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Birliğe, dirliğe, kardeşliğe ve huzura giden yolda, dostu düşmanı tanımanın miraç değerlerini hayata aktarmaktan geçtiğini belirten Yiğiter, "Aziz milletimizin ve İslam aleminin Miraç Kandili'ni tebrik ediyorum. Miraç ruhunun yakalanmasını temenni ediyor, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum." açıklamasında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.