Mısır Dışişleri Bakanı Şükri, Belçika'da

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri, Belçika'da
Şükri, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini ile bir araya geldi

KAHİRE (AA) - Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin Körfez'de yaşan kriz ile terörle mücadele konusunu görüştüğü bildirildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Şükri, Mogherini ile Belçika'nın başkenti Brüksel'de, Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiser Johannes Hahn'ın da katıldığı bir görüşme gerçekleştirdi.

Körfez'de yaşanan kriz ile terörle mücadele konularının ele alındığı görüşmede Mogherini, "Avrupa Mısır'a Ortadoğu'daki dayanak noktası ve ortağı olarak bakıyor ve yaşanan krizler ve özellikle Libya, Suriye ve Körfez kriziyle ilgili Mısır'la koordinasyon içinde olmak istiyor." ifadesini kullandı.

Şükri ise Mısır, Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) oluşan dörtlünün tavrıyla ilgili Mogherini'ye bilgi verdi ve Mısır'ın yaptığı fedakarlıkların onun, Katar'dan yerine getirilmesi istenen talepler konusunda pazarlığı kabul edeceği anlamına gelmediğini belirtti.

Suriye ve Libya krizleri konusunda tek çözüm yolunun siyasi olduğu üzerinde duran Mogherini ile Şükri, Kudüs'te tırmanan gerginliğin ve şiddetin durması için ise uluslararası ve bölgesel çabaların artırılması gerektiğini vurguladı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.