Mısır Gazeteciler Sendikasında İçişleri Bakanının "sembolik" yargılanması

Mısır Gazeteciler Sendikasında İçişleri Bakanının "sembolik" yargılanması
KAHİRE (AA) - Mısırlı gazeteci ve aktivistler, İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar'ı Gazeteciler Sendikası'nda "sembolik" olarak yargıladı. Sendikaya üye...

KAHİRE (AA) - Mısırlı gazeteci ve aktivistler, İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar'ı Gazeteciler Sendikası'nda "sembolik" olarak yargıladı.

Sendikaya üye gazeteciler, sivil polislerin 1 Mayıs'ta sendika binasında iki gazeteciyi gözaltına almasına tepki olarak İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar'ı Gazeteciler Sendikası binasında "sembolik" olarak yargıladı.

Sembolik duruşmada İçişleri Bakanı Abdulgaffar'ın maskesini takan bir gazeteci, tahta çubuklardan yapılmış kafeste temsili olarak yargılandı. Sembolik mahkeme İçişleri Bakanı Abdulgaffar'ın görevden alınmasına hükmetti.

Tutuklu gazeteciler için sendika binasında oturma eylemi yapan Amr Bedr ve Mahmud es-Sakka, sivil polisler tarafından 1 Mayıs'ta gözaltına alınmıştı. Olaya tepki gösteren Gazeteciler Sendikası, İçişleri Bakanı Abdulgaffar istifa edene kadar sendika binasında eylem yapma kararı aldıklarını duyurmuştu.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.