Mısır güvenlik güçleri solcu Kerame Partisini ablukaya aldı

Mısır güvenlik güçleri solcu Kerame Partisini ablukaya aldı
KAHİRE (AA) - Mısır güvenlik güçlerinin Nasırcı solcu Kerame Partisi binasını abluka altına aldığı bildirildi. AA muhabirine konuşan...

KAHİRE (AA) - Mısır güvenlik güçlerinin Nasırcı solcu Kerame Partisi binasını abluka altına aldığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan Kerame Partisi Başkanı Muhammed Sami, parti binasının etrafının güvenlik güçleri tarafından kuşatıldığını ve binada solcu ve liberal gençlerin dışında başka siyasi akımlara mensup kimsenin bulunmadığını söyledi.

Sami, "Güvenlik güçlerinin parti binamıza başlattığı kuşatma sürmektedir. Parti binasında bulunanlar iddia edildiği gibi Müslüman Kardeşler'e üye gençler değildir. Binada Adalet, Kerame ve Dustur Partilerine üye gençlerin yanı sıra Halk Akımı'nı destekleyen aktivistler bulunmaktadır. Buradakilerin hepsi solcu ve liberal gençlerdir." ifadelerini kullanarak, herhangi bir hak ihlali olması durumunda, uluslararası bir basın toplantısı düzenleyebileceklerini söyledi.

Kerame Partisi'nin binası Kahire'nin batısındaki Dokki Semti'nde yer alıyor.

Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a geçmesini protesto etmek için ilk eylem 15 Nisan'da yapılmıştı. Bugünkü eylemler ikinci aşama olarak kabul ediliyor. 15 Nisan eylemleri Mısır'da yönetim yanlısı ve muhalif grupların ilk kez bir araya geldiği eylem olarak biliniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.