Mısır İhvan'ında "kapsamlı gelişim" çalışması

Mısır İhvan'ında "kapsamlı gelişim" çalışması
İhvan, iç tüzükteki düzenlemelere paralel olarak teşkilatın kapsamlı gelişim çalışması başlattığını duyurdu

KAHİRE (AA) - Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), iç tüzüğündeki düzenlemelere paralel olarak teşkilatın kapsamlı gelişim çalışması başlattığını duyurdu.

İhvan'dan yapılan açıklamada, "Haziran 2015'te yapılan İhvan Şura Konseyi toplantısında alınan karara binaen, teşkilat içinden gelen samimi istekler ve son olaylar ile yaşanan değişimlerin ortaya çıkardığı zaruri ihtiyaç gereğince, oluşturulan Gelişim Komitesi, istenen gelişim sürecini yönetme çalışmasına başladı" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Gelişim Komitesi'nin ulaştığı çeşitli görüşler ile bilimsel çalışmaların, teşkilatın kapsamlı gelişimiyle iç tüzük çalışmasının da paralel olarak yürütülmesinin gerekli olduğu sonucunu ortaya çıkardığı belirtildi.

İhvan'ın 4 Şubat'ta internet sitesinde yer alan açıklamasında, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi başta olmak üzere İslam dünyasının önde gelenlerinin çözüm önerileri dikkate alınarak, İhvan'ın 2009 yılından bu yana değişmeyen idari ve kurumsal yapıyla ilgili iç tüzükte düzenlemelere başlandığı belirtilmişti.

İhvan'ın iç tüzüğü, teşkilatın 8 Eylül 1945'teki genel kurulunda kabul edilen anayasası olma özelliği taşıyor.

Karadavi, 26 Ocak'ta, Müslüman Kardeşler Teşkilatının içinde bulunduğu krizin çözülmesi için yurt içi ve dışındaki kurumlarında en hızlı şekilde seçime gidilmesi çağrısı yapmıştı.

Seçim yapılana kadar tüm İhvan mensuplarını, mevcut yönetimin yanında bulunmaya, iş birliği yapmaya ve birbirlerine tahammül göstermeye davet eden Karadavi, medya önünde karşılıklı atışmanın durdurulmasını, bölünmeyi derinleştirecek açıklamalar ve kararlar yayımlanmamasını istemişti.

Bir süredir Müslüman Kardeşler Teşkilatı bünyesinde "barışçıl, pasif" metodu takip eden "gelenekçiler" ile "barışçıl, aktif" yöntem izlenmesini isteyen "yenilikçiler" arasında anlaşmazlık yaşanıyor. Bu sorun geçen aralıkta basın sözcülüğüne yapılan görevlendirme konusunda İngiltere ve Mısır bürolarından farklı açıklamaların yapılmasıyla daha da gün yüzüne çıkmıştı.

Karadavi'nin İhvan'ın içinde bulunduğu kriz için sunduğu çözüm önerisi konusunda uzlaşı sağlandığı da belirtilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.