Mısır Ordusundan Libya'ya Hava Saldırısı

Mısır Ordusundan Libya'ya Hava Saldırısı
Mısır ordusunun dün Derne şehrindeki silahlı gruplara yönelik düzenlediği hava saldırılarına Hafter güçlerine ait savaş uçaklarının da katıldığı belirtildi

TRABLUS (AA) - Libya'da Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi'ne bağlı emekli General Halife Hafter güçlerine ait savaş uçaklarının, Mısır ordusunun dün Derne şehrindeki silahlı gruplara yönelik düzenlediği hava saldırılarına katıldığı bildirildi.

General Hafter güçlerinden yapılan yazılı açıklamada, Mısır Hava Kuvvetleri'yle birlikte dün Derne şehrindeki "terör gruplarına" yönelik ortak operasyon düzenlendiği ifade edildi.

Savaş uçaklarının, Derne'nin terör örgütlerinden temizlenmesi için yapıldığı belirtilen söz konusu operasyondan bir süre önce de El-Kaide'ye bağlı bazı noktalara ve mühimmat depolarına dört hava saldırısı düzenlediği bilgisi verilen açıklamada, operasyonların başarıyla sonuçlandığı ve "terör örgütleri" safında büyük kayıp olduğu kaydedildi.

Mısır ordusunun, Minya saldırısıyla bağlantıları olduğu iddia edilen Libya'nın Derne şehrindeki silahlı gruplara dün hava saldırısı düzenlediği duyurulmuştu.

Mısır'ın Libya'ya yönelik hava saldırısında terör örgütü DEAŞ ve Tobruk yönetimine bağlı General Hafter güçlerine karşı savaşan Derne ve Çevresi Mücahitleri Şura Konseyi'nin hedef alındığı kaydedilmişti.

Ordudan bugün yapılan açıklamada da Libya'daki "terör kampları" olarak nitelendirilen noktalara hava saldırılarının sürdürüldüğü bildirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.