Mısır ordusunun Sina'daki operasyonları

Mısır ordusunun Sina'daki operasyonları
Kuzey Sina ilinde düzenlenen hava operasyonlarında 30 silahlı militan öldürüldü

KAHİRE (AA) - Mısır'ın Kuzey Sina ilinde düzenlenen hava operasyonlarında, 30 silahlı militanın öldürüldüğü bildirildi.

Mısır Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Muhammed Semir, yayınladığı yazılı açıklamada, hava birliklerinin, istihbarat bilgilerine dayanarak Kuzey Sina'daki Şeyh Zuveyd bölgesine düzenlediği operasyonda, emniyet güçlerine yönelik saldırı gerçekleştirdikleri tespit edilen militanlara ait silah ve cephane depolarının hedef alındığını kaydetti.

Operasyonlarda 30 militanın öldürüldüğü ve mühimmat depolarının kullanılmaz hale getirildiği belirtilen açıklamada, "Hava operasyonunda, silahlı saldırganların kurduğu bir pusu imha edildi, silah yüklü iki araç kullanılmaz hale getirildi. Güvenlik güçleri, bölgedeki tarama çalışmalarına devam ediyor. Kuzey Sina kentlerindeki ana yollar ve kavşaklarda yer alan emniyet güçleri takviye edildi." denildi.

Kuzey Sina'da, Kasım 2014'te terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis" adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların bölgede etkin olduğu belirtiliyor. Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana başta Kuzey Sina olmak üzere birçok ilde "terörist" olarak adlandırdığı unsurlara yönelik, "güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri" gerekçesiyle operasyonlar yürütüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.