Mısır'da 155 darbe karşıtına ceza

Mısır'da 155 darbe karşıtına ceza
Askeri mahkemede yargılanan 155 darbe karşıtı, 5 yıl ile müebbet arasında değişen hapis cezası aldı

KAHİRE (AA) - Mısır'da Askeri Ceza Mahkemesi, 155 darbe karşıtına, 5 yıl ile müebbet arasında değişen hapis cezası verdi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire'deki Askeri Ceza Mahkemesi'nin 14 Ağustos 2013'te el-Feyyum kentinde yaşanan şiddet olaylarına karışma suçlamasıyla yargılanan 170 kişiden, 155'i hakkında 5 yıl ile müebbet arasında değişen hapis cezası verdiği belirtildi.

Yargılanan 15 kişi hakkında beraat kararı verildiği kaydedilirken, mahkemeye sadece 32 kişinin katıldığı diğer sanıklar hakkında ise gıyabi hüküm verildiği ifade edildi.

Karara itiraz yolunun açık olduğu kaydedildi.

Mısır'da demokratik şekilde seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yönetimine 3 Temmuz 2013'te yapılan askeri darbenin ardından çok sayıda darbe karşıtı ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubu, terör olaylarını planlama ve şiddet olaylarına karışma gibi suçlamalarla yargılanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.