Mısır'da 25 Nisan eylemleri başladı

Mısır'da 25 Nisan eylemleri başladı
Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a verilmesini protesto etmek için 15 Nisan'da başlatılan eylemlerin ikinci adımı bugün başladı

KAHİRE (AA) - Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a geçmesini protesto etmek için bugün yapılacağı daha önce ilan edilen eylemler ikindi namazının ardından başladı.

AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, Kahire'nin batısında yer alan Nahye Semti'nde eylem yapan bir gruba güvenlik güçlerinin müdahale ederek dağıttığı ancak eylemcilerin bir müddet sonra tekrar toplandığı bildirildi.

Eylemcilerin, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve yönetim aleyhinde sloganlar attığı belirtiliyor.

Mısır'ın yarı resmi yayın organlarından Ahbar el-Yevm gazetesinin internet sitesinde "son dakika" olarak verilen haberde de polisin Dokki Semti'nde toplanan eylemcilere müdahale ettiği bildirildi.

Konu ile ilgili haberde, "Dokki semtinin Mesaha bölgesinde polis ve asker aleyhinde slogan atan eylemcileri dağıtmak için güvenlik güçleri göz yaşartıcı bomba kullandı. Bölgede eylemciler ve güvenlik güçleri arasında arbede yaşanıyor" bilgisine yer verildi.

Öte yandan Kahire'nin Ramses Meydanı'nda çevik kuvvetin yoğun güvenlik önlemleri aldığı ve esnafın erkenden kepenklerini indirmeye başladığı kaydedildi.

Bugün sabah saatlerinde Gazeteciler Sendikası güvenlik güçleri tarafından kapatılmış ve 3 gazeteci gözaltına alınmıştı.

Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a geçmesini protesto etmek için ilk eylem 15 Nisan'da yapılmıştı. Bugünkü eylemler ikinci aşama olarak kabul ediliyor. 15 Nisan eylemleri Mısır'da yönetim yanlısı ve muhalif grupların ilk kez bir araya geldiği eylem olarak kabul ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.