Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik ihlaller

Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik ihlaller
Mısır Hak ve Özgürlükler Gözlemevi:- "Güvenlik güçleri, Dimyat'ta düzenledikleri operasyon sırasında darbe karşıtı tutuklulardan 3'ünün evini yaktı"

KAHİRE (AA) - Mısır Hak ve Özgürlükler Gözlemevi, güvenlik güçlerinin, Dimyat'ta düzenledikleri operasyonda darbe karşıtı tutuklulardan 3'ünün evini yaktığını bildirdi.

Gözlemevinden yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin, Dimyat'taki operasyonları sırasında darbe karşıtı siyasi muhalif tutuklulardan 3'ünün evini ateşe verdiği belirtildi.

Açıklamada, "Görgü tanıkları, polisin bu sabah 'izinsiz gösteri düzenlemek, cinayete teşebbüs, silah taşımak, yasaklı bir örgüte mensup olmak' suçlamalarıyla Mayıs 2015'ten bu yana tutuklu bulunan Meryem Terk'in evine düzenlediği baskının ardından evi yaktığını aktardı." bilgisi verildi.

Ayrıca benzer suçlamalarla tutuklu bulunan Es-Seyyid Ebu Iyd ile Sami el-Far'ın evlerine de operasyon düzenlendiği ifade edilen açıklamada, aramaların ardından evlerin ateşe verildiği kaydedildi.

Evleri yakılan tutukluların yakınlarıyla iletişime geçildiği belirtilen açıklamada, "Tutuklu yakınları, güvenlik güçlerinin neden böyle bir saldırı düzenlediğini bilmediklerini aktardı." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, Dimyat Emniyet Müdürü Faysal Duveydar, yaptığı yazılı açıklamada, evlerde çıkan yangınla polisin ilgisi olmadığını savundu. Duveydar, evlerin güvenlik güçlerine suç atılması için polisin gitmesinin ardından kasıtlı yakıldığını öne sürdü.

Mısır'da demokratik seçimlerle göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz 2013'te askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılmasının ardından birçok kentte darbe karşıtı gösteriler düzenlenmiş, yüzlerce kişi "izinsiz gösteri düzenlemek, şiddet olaylarına karışmak" gibi çeşitli suçlamalarla gözaltına alınmıştı. Ayrıca ordunun yönetime el koymasının ardından göreve gelen Bakanlar Kurulu, Müslüman Kardeşler Teşkilatını (İhvan) "terör örgütü" ilan etmiş, ardından İhvan mensupları "yasaklı bir örgüte mensup olmak" suçlamasıyla gözaltına alınmaya başlamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.