Mısır'da Darbe Karşıtlarının Yargılanması

Mısır'da Darbe Karşıtlarının Yargılanması
İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii ile 311 kişinin yargılandığı davanın duruşması 20 Ağustos'a ertelendi

KAHİRE (AA) - Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve 311 darbe karşıtının İsmailiyye'deki mahkemeler kompleksini ateşe vermesi suçlamasıyla açılan davada duruşmanın ertelendiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, askeri savcılık savunma heyetinin, sanıkların duruşmada bulunmaması nedeniyle duruşmanın ertelenmesini talep etmesi üzerine Bedii ve 311 kişinin yargılanmasına 20 Ağustos'ta Kahire'de devam edilmesi kararı verdi. 

İsmailiyye Başsavcılığı, 14 Ağustos 2013'te Rabiatu'l Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki askeri müdahalenin ardından "şiddete başvurmak, 10 kişinin ölümüne sebebiyet vermek, İsmailiyye'de mahkemelerin ve savcılık binasının bulunduğu kompleksi basıp ateşe vermek" suçlamasıyla yargılanan sanıkları daha önce askeri mahkemeye sevk etmişti. 

Yargılandığı 6 davada hakkında 4 müebbet (25 yıl), 4 yıl hapis ve 2 idam cezası verilen (biri daha sonra iptal edildi) Bedii'in diğer davaları sürüyor. Bedii, son olarak 29 Mart'ta Mısır Başsavcılığı tarafından "terörist" listesine alınmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.