"Mısır'da değişim girişimleri"

"Mısır'da değişim girişimleri"
Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak, Cumhurbaşkanı Sisi'nin görevden uzaklaşmasını sağlayacak her türlü girişimden yana olduklarını açıkladı

KAHİRE (AA) - Mısır'da muhalif hareket Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin görevden uzaklaşmasını sağlayacak her türlü girişimden yana olduklarını duyurdu.

İttifak'tan yapılan yazılı açıklamada, Sisi'nin görevi bırakması, 25 Ocak devrimi taleplerinin gerçekleşeceği ortamın sağlanması, halk iradesine saygı duyulması ve şehit kanlarına kısasın alternatifleri bulunmadığı belirtildi.

"Fakirlik ve haksızlığa son" sloganıyla gösteri düzenleme çağrısı yapılan açıklamada, "Sisi, ülkeyi daha fazla kriz, başarısızlık, fakirlik ve haksızlığa sürüklüyor" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, Mısır halkının öfkesinin arttığı ve bu öfkenin kimsenin durduramayacağı bir hale geleceği kaydedildi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı eski adaylarından solcu siyaset adamı Hamdin Sabbahi, gerçek ve alternatif bir değişim için “sivil milli kuvvetlerin birliği için hazırlık komitesi” sloganıyla inisiyatif başlatmış, söz konusu girişim ülke kamuoyunda ilgi odağı haline gelmişti. Eski Cumhurbaşkanı adaylarından Abdullah el-Eşal de dün ülkeyi bir yıl yönetecek cumhurbaşkanlığı konseyi oluşturulması ve erken cumhurbaşkanlığı seçimi yapılması yönünde öneride bulunmuştu.

Ülkede son zamanlarda yaşanan siyasi gerginliklerin yanı sıra Mısır ekonomisi de ciddi krizin eşiğine geldi. Son iki haftada yerel para birimi cüneyh değer kaybına uğradı. Serbest piyasada dolar 8,10 cüneyhten 9,35 cüneyhe yükseldi ancak dolar bankalarda hala 7,83 cüneyhten işlem görüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.