Mısır'da gazetecilere yönelik ihlaller

Mısır'da gazetecilere yönelik ihlaller
Mısır Gazeteciler Sendikası, gazetecilere yönelik saldırıları kınadı

KAHİRE (AA) - Mısır Gazeteciler Sendikası, gazetecilerin “baltacı” adı verilen provokatörler tarafından saldırıya uğramasını kınadı.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, sendikaya, özellikle gösteri ve gösterilere katılmaktan yargılananların davalarını takip eden gazetecilerin “baltacı” adı verilen sivil giyimli provokatörlerin saldırılarına maruz kaldığına dair çok sayıda şikayet dilekçesinin ulaştığı belirtilerek, söz konusu provokatörlerin İçişleri Bakanlığı tarafından korunduğu iddia edildi.

Provokatörlerin gazetecilerin ailelerini de rahatsız ettiği ifade edilen açıklamada, emniyet güçlerinin gösterileri dağıtmak konusunda söz konusu provokatörlerden yardım aldığı ve gazetecilere saldırıda bulunmalarına müsaade ettiği ileri sürüldü.

İçişleri Bakanlığına, yasalar gereğince gazetecileri korumakla yükümlü olduğu hatırlatılan açıklamada, bakanlıktan gazetecilerin uğradığı saldırıları araştırması istendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.