Mısır'da gazetecilerin yargılanması

Mısır'da gazetecilerin yargılanması
RSF, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den "haksız yere Mısır hapishanelerinde tutulan gazetecilerin serbest bırakılmasını" istedi

KAHİRE (AA) - Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'den "haksız yere Mısır hapishanelerinde tutulan gazetecilerin serbest bırakılmasını" istedi.

Merkezi Paris'te bulunan RSF Genel Sekreteri Cristophe Deloire, örgütün internet sitesinden Cumhurbaşkanı Sisi'ye hitaben yazdığı mesajda, "Göreve geldiğiniz Haziran 2014'ten beri maalesef hem Mısırlı vatandaşlar hem de ülkenizde ikamet eden yabancı uyruklular için temel özgürlükler açısından belirgin bir gerileme gözlemleniyor" ifadelerine yer verdi.

Mısır'daki gazetecilerin durumunun endişe verici olduğunu belirten Deloire, şunları kaydetti:

"Mısır'daki gazeteciler, ulusal güvenlik bahanesiyle sık sık kovuşturma ve çeşitli engellere maruz kalıyor. Mısır, 2015'te gazeteciler için dünyadaki büyük hapishanelerden biri haline geldi. En az 24 gazeteci ve basın mensubu halihazırda parmaklıklar arkasında. Haksız yere Mısır hapishanelerinde tutulan gazetecilerin serbest bırakılmasını istiyoruz."

Mısır Gazeteciler Sendikasına bağlı Özgürlük Komitesi, 3 Aralık 2015'te 32 gazetecinin serbest bırakılması için "Gazetecilik suç değildir" adıyla kampanya başlatmıştı.

Merkezi New York'ta yer alan Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) ise geçen yıl sonlarında yayımladığı raporda, "Mısır'da tutuklanan gazetecilerin sayısının rekor seviyeye ulaştığını, Kahire yönetiminin bu konuda Çin'den sonra ikinci sırada yer aldığını" kaydetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.