Mısır'da iki gazetecinin gözaltına alınması

Mısır'da iki gazetecinin gözaltına alınması
Tunuslu Gazeteciler Sendikası:- "Mısır'daki basın hürriyetine yönelik baskın, acımasız bir saldırıdır ve saldırıyı kınıyoruz" - "İnternet sayfalarımız Mısırlı meslektaşlarımızın hizmetindedir"

TUNUS (AA) - Tunuslu Gazeteciler Sendikası, önceki günlerde Mısır Gazeteciler Sendikasına yönelik düzenlenen polis baskınını, basın özgürlüğüne yapılmış "acımasız bir saldırı" şeklinde nitelendirerek, kınadı.

Tunuslu Gazeteciler Sendikasında düzenlenen olağanüstü toplantı sonrasında yapılan açıklamada, basın özgürlüğüne yönelik ihlallerin ahlaki ve hukuki sorumluluğunun siyasi rejime ait olduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Mısır'daki basın hürriyetine yönelik baskın, acımasız bir saldırıdır ve saldırıyı kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Tunuslu Gazeteciler Sendikasının Mısırlı meslektaşlarını mutlak desteklediği ve şartsız dayanışma halinde olduğu belirtilen açıklamada, "Sendika bu gerekçesiz saldırılar karşısında meslektaşlarının yanında yer alacaktır." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Mısır Savcılığının olayla ilgili yayın yasağı koyması kararına karşı kendi sayfalarının Mısırlı meslektaşlarının yayınlarına açık olduğu kaydedilerek, "Sayfalarımız Mısırlı meslektaşlarımızın hizmetindedir." duyurusu yapıldı.

Açıklamada, Tunuslu gazetecilerden de Mısırlı meslektaşlarının yanında yer almaları ve basın özgürlüğünü savunmaları uyarınca konuyla ilgili yazılar yazmaları istendi.

Açıklamada, Mısır İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar'ın görevden alınması, Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi'nin olayla ilgili özür dilemesi ve baskında tutuklanan gazetecilerin serbest bırakılması başta olmak üzere Mısır yönetimine 18 maddelik talep sıralandı.

Mısır'da sivil polis ekipleri 1 Mayıs'ta Mısır Gazeteciler Sendikasına girerek tutuklu meslektaşları için oturma eylemi yapan gazeteciler Amr Bedr ve Mahmud es-Sakka'yı gözaltına almıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.