Mısır'da iki gazetecinin gözaltına alınması

Mısır'da iki gazetecinin gözaltına alınması
Mısır Gazeteciler Sendikası, İçişleri Bakanlığıyla yaşanan krizin çözümü için başlatılacak her türlü girişime açık olduğunu duyurdu

KAHİRE (AA) - Mısır Gazeteciler Sendikası, İçişleri Bakanlığı ile arasındaki krizi çözecek tüm girişimlere açık olduğunu bildirdi.

Sendika tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sendika, meclisten ve eski sendikacılardan gelen heyetlerle yapılan görüşmelerde, köklü bir kurum olarak hukuki hakları korunacak şekilde krizin çözümü için başlatılacak her türlü girişimi memnuniyetle karşıladığını vurgulamıştır." ifadesine yer verildi.

Mısır Gazeteciler Sendikası, gelecek salı günü yapılması beklenen genel konferansı, krizin çözümü konusunda arabuluculara gerekli zamanı tanımak için bir hafta erteleme kararı aldı.

İçişleri bakanlığıyla yaşanan krizin sendikal ve mesleki bir sorun olduğu belirtilen açıklamada, ilgili tüm belgelerin Başsavcı Nebil Sadık'a sunulduğu ve bunların soruşturulmasının beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, ülkedeki güvenlik güçleri, sendika binasını kuşatarak "baltacı" isimli suç örgütlerini gazetecilere saldırmaları için kullanmak ve gerilimi tırmandırmakla suçlandı.

Mısır Gazeteciler Sendikasınca, yönetim ile son günlerde yaşanan krizin ardından 4 Mayıs'ta olağanüstü toplantı düzenlenmiş ve İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar'ın istifası ile gazetecilerden özür dilenmesi gibi talepleri içeren bir dizi karar alınmıştı.

Tutuklu gazeteciler için sendika binasında oturma eylemi yapan Amr Bedr ve Mahmud es-Sakka, sivil polisler tarafından 1 Mayıs'ta gözaltına alınmıştı. Olaya tepki gösteren Gazeteciler Sendikası, İçişleri Bakanı Abdulgaffar istifa edene kadar sendika binasında eylem yapma kararı aldıklarını duyurmuştu.







Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.