Mısır’da IŞİD şoku: 70 ölü

Mısır’da IŞİD şoku: 70 ölü
Mısır, dün askerleri hedef alan koordineli saldırıların şoku ile sarsıldı. IŞİD terör örgütüne bağlılığını ilan eden radikal İslamcı grup, kuzey Sina’da gerçekleştirdikleri saldırılar sonucunda sivil ve asker olmak üzere en az 70 kişiyi öldürdü.


54 asker de yaralandı. Yaşanan çatışmalarda Mısır güvenlik güçlerinin de 38 militanı öldürdüğü açıklandı. Bazı askerlerin ise militanlar tarafından esir alındığı iddia edildi.
F16’larla müdahale
Son dönemde Radikal İslamcı militanların geçiş noktası haline gelen Sina’da, dün gerçekleşen koordineli saldırılarda 15 ayrı askeri kontrol noktası hedef alındı. Saldırıları üstlenen IŞİD’in Mısır kolu, militanlarının 15 polis ve askeri kontrol noktasını hedef aldığını ve üç intihar saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu. İntihar saldırılarının ikisi, el-Ariş kentindeki kontrol noktalarını hedef aldı. Diğer saldırılar ise Gazze’ye açılan refah yakınlarındaki Şeyh Zuveid kentinde gerçekleşirken, askerler ve militanlar arasında çatışma yaşandı. Şeyh Zuveid’deki merkez karakolun etrafını saran militanlar, havan topları ve roket güdümlü el bombaları attı. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, şiddetli çatışmalar sırasında Ordu militanlara bir Apache helikopteri, ve F-16’larla müdahale etti. Ordu sözcüsü Tümgeneral Muhammed Samir en az 70 militanın Sina’da beş farklı kontrol noktasını hedef aldığını bildirdi.
Mısır Başsavıcısı Hişam Berakat, pazartesi günü Kahire’de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Berekat’ın önceki gün gerçekleşen cenaze töreninde Devlet Başkanı Abdülfettah el-Sisi, İslamcı militanlarla savaşı şiddetlendirme sözü vermişti. Sina’da iki yıldır İslamcılar güvenlik güçlerine yönelik saldırılarını artırdı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.