Mısır'da kaybolan İtalyan genç ölü bulundu

Mısır'da kaybolan İtalyan genç ölü bulundu
KAHİRE (AA) - Mısır'da eğitim gören ve başkent Kahire'de 25 Ocak devriminin 5. yıl dönümünde kaybolan İtalyan genç Giulio Regeni'nin (28)...

KAHİRE (AA) - Mısır'da eğitim gören ve başkent Kahire'de 25 Ocak devriminin 5. yıl dönümünde kaybolan İtalyan genç Giulio Regeni'nin (28) ölü olarak bulunduğu bildirildi.

Mısır Polis Teşkilatından yapılan yazılı açıklamada, 25 Ocak'ta kaybolan İtalya vatandaşı Regeni'ye ait cesedin, Kahire-İskenderiye çöl yolu üzerinde bulunduğu belirtildi. Açıklamada, Regeni'nin cesedinin otopsi yapılmak üzere adli tıbba gönderildiği kaydedildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığından konuya dair yapılan açıklamada ise İtalyan gencin kaybolması ve ölümüyle ilgili araştırma yapılması konusunda İtalya yönetimiyle iletişim halinde olunduğu duyuruldu.

Öte yandan İtalya resmi haber ajansı ANSA'da yer alan haberde ise Regeni'nin cesedinin Kahire'de bir çukurda bulunduğu ve işkence görmüş olabileceği iddia edildi.

Mısır güvenlik güçleri, 25 Ocak devriminin 5'inci yıl dönümü dolayısıyla ülke genelinde sıkı güvenlik önlemleri almış, bu kapsamda başkent Kahire'deki önemli meydan ve caddeleri trafiğe kapatmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.