Mısır'da "muhalif kadına" yönelik ihlaller

Mısır'da "muhalif kadına" yönelik ihlaller
İhvan:-"Ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin yönetimden uzaklaştırılmasından bu yana muhalif kadına yönelik ölüm, uzaklaştırma ve yargılama gibi ihlaller durmuyor"

KAHİRE (AA) - Mısır'da, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yönetimden uzaklaştırılmasından bu yana muhalif kadına yönelik ölüm, uzaklaştırma ve yargılama gibi ihlallerin devam ettiğini duyurdu.

İhvan'dan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, "Darbe yönetimi, Dünya Kadınlar Günü'nü kendine has üslubuyla kutlama fırsatını kaçırmayacaktır. Meşruiyete darbe indirilmesinin ardından kadın, hedef tahtalarından biri haline geldi. Bu dönemde yaklaşık 100 kadın öldürüldü, 526 kız öğrenci okuldan uzaklaştırıldı, 24 kadın askeri mahkemelere sevk edildi" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "2013 yılında ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yönetimden uzaklaştırılmasından bu yana muhalif kadına yönelik ölüm, uzaklaştırma ve yargılama gibi ihlaller durmuyor" değerlendirmesinde bulunuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.