Mısır'da öldürülen Fransız vatandaşının davası

Mısır'da öldürülen Fransız vatandaşının davası
Kahire Ceza Mahkemesi, 2013 yılında bir Fransız vatandaşını öldürmekle suçlanan 6 kişiye 7'şer yıl hapis cezası verdi

KAHİRE (AA) - Mısır'da üç yıl önce bir Fransız vatandaşını öldürmekle suçlanan 6 kişiye, 7'şer yıl hapis cezası verildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi, "2013 yılında sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan bir Fransız'ın öldürülmesi" suçuyla yargılanan 6 kişiye 7'şer yıl hapis cezası verdi.

Kararın bir üst mahkemeye taşınabileceği ifade edildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, 18 Nisan'da Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşmelerinde Fransız vatandaşının dosyasını açtığını duyurmuştu.

Sokağa çıkma yasağını ihlal eden Fransa uyruklu bir kişinin, Kahire'nin orta kesimindeki Ez-Zemalik Mahallesi'nde sarhoş bir şekilde gözaltına alındığı, söz konusu şahsın gözaltında tutulduğu yerdeki diğer 6 kişi tarafından darp edilerek öldürüldüğü belirtiliyor.

Fransa hükümetini, görevini yapmamak ve gözaltına alındıktan sonra oğlunun serbest bırakılması için uğraşmamakla suçlayan, Fransız'ın annesi Nicole Bruce, Hollande'dan nisan ziyaretinden önce dosyanın yeniden açılmasını talep etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.