Mısır'da ölü bulunan İtalyan genç

Mısır'da ölü bulunan İtalyan genç
Mısır, İtalyan öğrenci Regeni'nin öldürülmesiyle olayı ile insan hakları konusunda Kahire'yi kınayan Avrupa Parlamentosu'na bir milletvekili heyeti gönderme kararı aldı

KAHİRE (AA) - Mısır'ın, İtalyan öğrenci Giulio Regeni'nin öldürülmesi olayı ile insan hakları konusunda Kahire'yi kınayan Avrupa Parlamentosu'na (AP) bir milletvekili heyeti gönderme kararı aldığı bildirildi.

Mısır Parlamentosu Başkanı Ali Abdulal'in aldığı karara göre 9 milletvekilinden oluşan bir heyet, 3-7 Nisan ya da 17-21 Nisan'da Belçika'nın başkenti Brüksel'deki AP'yi ziyaret edecek.

AP'den önceki hafta yapılan yazılı açıklamada, Mısır, insan hakları dosyası ve İtalyan gencin başına gelenler sebebiyle şiddetle kınanmıştı. Açıklamada, İtalyan genç Regeni'nin ölümünün münferit bir hadise olmadığı, olayın, Mısır'da son yıllarda yaşanan işkence, zorla kaybetme ve tutuklama vakaları bağlamında değerlendirilmesi gerektiği bildirilmişti.

Kahire'de 25 Ocak Devrimi'nin 5. yıl dönümünde kaybolan Cambridge Üniversitesi öğrencisi 28 yaşındaki İtalyan genç Giulio Regeni, Kahire-İskenderiye yolunda ölü bulunmuştu. Regeni'nin cenazesini gören İtalya'nın Kahire Büyükelçisi Maurizio Massari, gencin vücudunda çok sayıda darp izi, morluk ve yanma belirtileri bulunduğunu kaydetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.