Mısır'da Ölü Bulunan İtalyan Genç

Mısır'da Ölü Bulunan İtalyan Genç
Regeni ailesinin savunma heyeti, emniyet güçlerini ofislerini basmakla suçladı

KAHİRE (AA) - Mısır'da öldürülen İtalyan öğrenci Giulio Regeni'nin ailesini savunan heyetin, Mısır emniyet güçlerini ofislerini basmakla suçladığı bildirildi.

Regeni ailesini savunma görevini de üstlenen, merkezi başkent Kahire'de bulunan Mısır Hak ve Özgürlükler Komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, emniyet güçlerinin El-Acuze Mahallesi'ndeki ofisi bastığı iddia edildi.

Ailenin Kahire'deki avukatları ve danışmanları için derin endişe duyduğu belirtilen açıklamada, söz konusu olayın, heyetin Regeni ailesiyle gerçekleştireceği buluşma öncesi yaşandığı ve bunun da sivil toplumu susturma çabası olduğu kaydedildi.

Açıklamada komisyon, Mısır makamlarının 5 Eylül'de de kendilerine ait internet sitesini kapatmaya çalıştığı suçlamasında da bulundu.

Komisyon avukatlarından Dua Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emniyet güçlerinin ofisi kapatmaya çalıştığını ancak avukatların, komisyonun Mısır kanunlarına göre çalışan bir hukuk bürosu olduğunu söyleyerek buna engel olduğunu ifade etti.

Cambridge Üniversitesinde okuyan ve Mısır'da işçi sendikalarıyla ilgili bir araştırma yürüten 28 yaşındaki İtalyan öğrenci Giulio Regeni, "25 Ocak Devrimi"nin 5'inci yılında kaybolduktan sonra geçen sene şubat ayında Kahire-İskenderiye yolunda ölü bulunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.