Mısır'da ordu güçlerine saldırı

Mısır'da ordu güçlerine saldırı
Sina vilayetinde ordu güçlerini hedef alan iki ayrı saldırıda 3 asker öldü, 5 asker yaralandı

KAHİRE (AA) - Mısır'ın kuzeydoğusundaki Sina vilayetinde ordu güçlerini hedef alan iki saldırıda 3 askerin öldüğü, 5'inin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şeyh Zuveyd'in güneyinde orduya ait zırhlı bir araca düzenlenen bombalı saldırıda 2 asker öldü, 3 asker yaralandı.

Öte yandan Refah'ın güneyinde orduya ait bir başka aracın hedef alındığı, saldırıda 1 askerin hayatını kaybettiği, 2'sinin yaralandığı belirtildi.

Saldırıda yaralananların hastaneye sevk edildiği ve emniyet güçlerinin saldırganları yakalamak için arama çalışmalarına başladığı kaydedildi.

Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Mısır'ın Kuzey Sina ilinde bugün güvenlik güçlerini hedef alan saldırılarda 1 askerin hayatını kaybettiği, 6 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana başta Kuzey Sina olmak üzere birçok ilde "terörist" olarak adlandırdığı unsurlara yönelik "güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri" gerekçesiyle operasyonlar yapıyor. Kuzey Sina vilayetinde, 24 Ekim 2014'te iki güvenlik noktasına düzenlenen saldırının ardından Mısır yönetimi, "terör sorununu kökünden çözmek" iddiasıyla bölgede olağanüstü hal ilan etmişti. Bölgedeki olağanüstü halin, 4 Mayıs'ta üç ay daha uzatılması yönünde karar alınmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.