Mısır'da protestoculara yönelik yargılamalar

Mısır'da protestoculara yönelik yargılamalar
Tiran ve Sanafir adalarının Mısır'dan Suudi Arabistan'a geçmesine karşı düzenlenen gösterilere katılan 101 kişi 5'er yıl hapis cezasına çarptırıldı

KAHİRE (AA) - Mısır'da Kasrun Nil Hafif Suçlar Mahkemesi, Kızıldeniz'deki Tiran ve Sanafir adalarının Mısır'dan Suudi Arabistan'a geçmesine karşı düzenlenen gösterilere katılan 101 kişi 5'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkent Kahire'deki Dokki ve El-Acuze sulh ceza mahkemeleri, 101 kişiyi 5'er yıl hapis ve kamu yararına çalışma ile 10 biner dolar para cezasına çarptırdı. Böylece dünden bu yana, gösterilere katıldıkları gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılanların sayısı 152'ye ulaştı.

Sanıklara izinsiz gösteri yapmak, polis şubelerine saldırmaya teşvik etmek, toplumsal barışa zarar vermek, devlet makamlarının görevlerini yapmalarına engel olmak ve yasaları işlevsiz hale getirmek maksadıyla terör örgütlerine üye olmak gibi bir dizi suç yöneltildi.

Savunma heyeti avukatlarından Ramazan ez-Zubi AA muhabirine, karara itiraz edeceklerini söyledi.

Daha önce Kasrun Nil Hafif Suçlar Mahkemesi 51 kişi hakkında gösterilere katıldıkları için 2'er yıl hapis cezası vermişti.

Mısır, Kızıldeniz'deki Tiran ve Sanafir adalarını, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in Kahire ziyareti sırasında imzalanan Yeni Deniz Sınırı Anlaşması ile Suudi Arabistan'a bırakmıştı. Anlaşma, Mısır'da muhaliflerin yanı sıra yönetim yanlısı bazı grupların da tepkisini çekmiş, Mısır hükümeti, adaların Suudi Arabistan'a ait olduğuna dair 9 belge yayımlamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.