Mısır'da Silahlı Çatışma

Mısır'da Silahlı Çatışma
Ülkenin batısındaki "Vahat" bölgesinde güvenlik güçleri ile kanun kaçakları arasında çıkan çatışmada hayatını kaybedenlerin sayısı 20'ye yükseldi

KAHİRE (AA) - Mısır'ın batısındaki "Vahat" bölgesinde güvenlik güçleri ile kanun kaçakları arasında çıkan çatışmada ölenlerin sayısının 14'den 20'ye yükseldiği bildirildi.

Mısır'ın yarı resmi gazetesi "Ahbar el-Yevm"in güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberde, "Vahat yolunun 135. kilometresinde güvenlik güçleri ile kanun kaçakları arasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden polislerin sayısı 20'ye yükseldi." denildi.

Çatışmanın yaşandığı "Vahat" bölgesinde silahlı kişilerin yakalanması için güvenlik güçlerinin geniş çaplı operasyon gerçekleştirdiği ifade edildi.

Operasyonun gerçekleştirildiği bölgede sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı ve çok sayıda ambulansın bölgeye sevk edildiği belirtilirken, operasyonun çöl bölgelerine kadar uzayabileceği aktarıldı.

"Mısravi" internet sitesi ise, emniyet kaynaklarına dayandırdığı haberinde ölü sayısının açıklanandan çok daha fazla olduğunu ve 58 polisin öldüğünü ileri sürdü.

Öte yandan, II. El-Alameyn Muharebesi'nin 75'inci yılı münasebetiyle ülkenin batısında düzenlenecek olan kutlamalara, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es-Sisi'nin katılımının iptal edildiği aktarıldı.

Çatışmanın dün akşam saatlerine kadar sürdüğü, güvenlik güçlerinin bölgeye yönelik tüm girişleri kapattığı aktarılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.