Mısır'da Sivillerin Askeri Mahkemelerde Yargılanması

Mısır'da Sivillerin Askeri Mahkemelerde Yargılanması
KAHİRE (AA) - Mısır'da askeri mahkeme, "şiddet olaylarına karıştığı" suçlamasıyla 130 sivili 5 yıl ile müebbet arasında değişen hapis cezalarına...

KAHİRE (AA) - Mısır'da askeri mahkeme, "şiddet olaylarına karıştığı" suçlamasıyla 130 sivili 5 yıl ile müebbet arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı.

Sanıkların avukatlarından Halid el-Kumi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Asyut Askeri Mahkemesinin, 111 sivili müebbet (25 yıl), 19 sanığı ise 5 ile 15 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırdığını söyledi.

Kumi, mahkemenin, El-Minya iline bağlı Beni Mezar ilçesinde yer alan mahkemeye baskın yapılması ile Kıptilere ait malların yakılmasıyla ilgili davada delil yetersizliğinden dolayı 3 sanığı da beraat ettirdiğini belirtti.

Sanıklar hakkında verilen cezaların 60 gün içinde temyiz edilebileceği ifade ediliyor.

Ekim 2014'te çıkartılan Cumhurbaşkanı Kararnamesi gereğince kamu tesisleri askeri kuruluş sayılarak, söz konusu yerlere saldırıda bulunan sivillerin askeri savcılık tarafından yargılanmasını zorunlu kılmıştı.

Başsavcılık, Nisan 2015'te, "şiddet olayları ile kargaşa çıkartmak, gösteri yapmaya kışkırtmak, Beni Mezar mahkemeler yerleşkesinin yanı sıra Kıptilere ait mallar ile Minye'nin kuzeyinde bulunan tesisleri yakmak ve baskın düzenlemek" suçlamasıyla söz konusu sanıkların dosyasını askeri yargıya göndermişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.