Mısır'da tutuklulara destek gösterisi

Mısır'da tutuklulara destek gösterisi
Ülkenin farklı kentlerinde, Akreb Cezaevi'nde açlık grevini sürdüren tutuklulara destek gösterisi düzenlendi

KAHİRE (AA) - Mısır'ın farklı kentlerinde, başkent Kahire'deki Akreb Cezaevi'nde tutulan ve "kötü muamele" gerekçesiyle açlık grevine başlayan tutuklulara destek gösterileri düzenledi.

Giza, Dimyat, Feyyum, Minya, Beni Suveyf, Şarkıyye, Dekahliye ve Menufiye kentlerinde düzenlenen gösterilerde, açlık grevindeki tutukluların bir an önce serbest bırakılmaları istendi.

Darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin resimleri ve "Rabia" sembollerinin taşındığı gösterilerde, idam ve siyasi tutuklama kararlarına son verilmesi talebi dile getirildi. Ülkenin hapishaneye dönüşmesine izin verilmemesi çağrısında bulunan göstericiler attıkları sloganlarla cezaevlerinde tutuklulara yönelik kötü muameleleri de protesto etti.

Dimyat'ta düzenlenen "motosikletli eylemde" geçen haftaki gösterilerde bir kişinin öldürülmesi protesto edilirken, Şarkıyye'de ise ülkenin içinde bulunduğu kötü ekonomik durum ve yaşam koşullarından şikayetlerin yazılı olduğu dövizler taşındı.

Açlık grevindeki tutuklulara destek açıklamalarının yapıldığı gösterilerde sık sık darbe yönetimi aleyhine sloganlar atıldı.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak, dün yaptığı yazılı açıklamada, Akreb Cezaevi'nde açlık grevi yapan tutuklulara destek verilmesi ve ülkedeki cezaevlerinin tümünde bulunan tutuklu ve hükümlülere haklarının verilmesinin sağlanması için ülke genelinde gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulunulmuştu.

Mısır'ın başkenti Kahire'nin güneyindeki Akreb Cezaevi'nde tutuklu gazetecilerden bazılarının, kendilerine kötü muamelede bulunulduğu gerekçesiyle geçen hafta açlık grevi başlattığı bildirilmişti.

Basın Özgürlüğü Arap Gözlemevi'nden yapılan yazılı açıklamada, Akreb Cezaevi'ndeki gazetecilere kötü muameleye tabi tutulduğu, en basit haklarından, sağlık hizmetinden ve ailelerinin yasal ziyaretlerinden mahrum bırakıldığı, çoğunun sağlık sorunları yaşadığı, hapishane dışında ihtisas hastanelerine nakledilme ihtiyacının olduğu ifade edilmişti.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki askeri darbeden bu yana her cuma yönetim karşıtı gösteriler düzenleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.