Mısır'da Yargı Kurumlarının Başkanlarının Atanması

Mısır'da Yargı Kurumlarının Başkanlarının Atanması
Parlamento, yargı kurumlarının başkanlarının cumhurbaşkanı tarafından atanmasını öngören yasa tasarısına prensipte onay verdi

KAHİRE (AA) - Mısır parlamentosu, yargı organları ve başkanlarının cumhurbaşkanı tarafından atanmasını öngören düzenlemeyi kapsayan yasa tasarısını prensipte onayladı.

Parlamento, yargı kurumları ile başkanlarının cumhurbaşkanı tarafından atanmasını öngören tasarıyı oy çokluğu ile kabul ederek teklifi Danıştaya sevk etti.

Hakimler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada ise kanun tasarısı reddedilerek, kıdem ilkesinin itibarsız kılınması ve yargı işlerine müdahale edilmesi karşısındaki nihai tutumlarını ifade etmek üzere yarın acil bir toplantı yapılması çağrısında bulunuldu.

Parlamentonun prensipte onayladığı yasa tasarısını onaylamaması için Danıştaya çağrıda bulunulan açıklamada, bu "şüpheli" tasarının bazı endişelere neden olduğu ve yargının temellerinin zayıflatılmak istendiğini savunuldu.

Mısır yasalarına göre, söz konusu düzenlemeyi öneren yasa tasarısının Danıştay tarafından onaylanması durumunda parlamento son kez bir oylama daha yapacak. Meclisin nihai onayının ardından yasa tasarısı cumhurbaşkanına sunulacak.

Yasa tasarısının öngördüğü düzenlemeler, idari yargı, Danıştay ve Yüksek Yargı Konseyi gibi yargı kurumlarının başkanlarının atanmasını içeriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.