Mısır'daki Bombalı Saldırı

Mısır'daki Bombalı Saldırı
Arap ülkeleri, saldırıyı kınadı

KAHİRE (AA) - Arap ülkeleri, Mısır'ın Kuzey Sina ilinde askeri kontrol noktalarına dün düzenlenen saldırıları kınadı.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad el-Medeni, saldırıyı "şiddetle" kınadığını bildirdi. Medeni yaptığı yazılı açıklamada, İİT'nin Mısır ile dayanışma içinde olduğunu, güvenlik ve istikrarını desteklediğini belirtti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye taziye mesajı gönderdi.

Abbas mesajında, "Bu alçak terörist eylemi ve arkasındakileri kınıyoruz" ifadesini kullandı.

Fetih hareketinden yapılan yazılı açıklamada da kınandığı belirtilen saldırı, "Filistin milli projesi ve davasına yönelik bir darbe" şeklinde değerlendirildi.

Fas Dışişleri ve İşbirliği Bakanlığı da saldırıyı "şiddetle" kınadı. Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu saldırının "İslam dini öğretileriyle bağdaşmadığı, insani ve ahlaki değerlere aykırı olduğu" belirtildi.

Ürdün'de ise Hükümet Sözcüsü Muhammed el-Mumini yazılı açıklamasında, ülkesinin başta terörle mücadele olmak üzere her hal ve şartta Mısır'ın yanında durduğunu ifade etti.

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'da yer alan habere göre, saldırının hiçbir insani ve dini değerle uyuşmadığı, kardeş Mısır'daki güvenlik ve istikrarı hedef aldığı kaydedildi.

Bahreyn resmi haber ajansı BNA'nın haberine göre, Manama, Mısır'ın yanında durduğunu ve teröre karşı alacağı tüm tedbirleri desteklediğini açıkladı. Suriye rejimi de resmi haber ajansı SANA'da yayınlanan haberiyle saldırıya tepki gösterdi. Haberde, söz konusu olay, "Sina'daki terör örgütlerinin korkunç katliamı" şeklinde değerlendirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın üst düzey yetkililerin açıklamalarına dayandırdığı haber de ise "Kardeş Mısır Cumhuriyeti'nin Kuzey Sina ilinde meydana gelen, silahlı kuvvetlerin çok sayıda şehit ve yaralı verdiği bu çirkin terör saldırısını en şiddetli şekilde kınıyoruz" denildi.

Olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerin iletildiği haberde, yaralılara acil şifa temennisinde bulunuldu. Suudi Arabistan'ın terörle mücadelede nerede olursa olsun her zaman Mısır'a destek vermeye devam edeceği kaydedildi.

Cezayir ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) de saldırıyı kınayan açıklamalar yaptı.

Kuzey Sina'da dün iki güvenlik noktasına düzenlenen bombalı saldırıda 30 kişi hayatını kaybetmiş, 31 kişi yaralanmıştı. 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.