Mısır'daki darbe karşıtı hakimler

Mısır'daki darbe karşıtı hakimler
Yüksek Disiplin Konseyi nihai kararla darbe karşıtı 33 hakimi emekliye ayırdı

Mısır'da darbe karşıtı 33 hakimin emekliliğe sevk edilmesi ve 22 hakimin beraatına hükmeden Yüksek Disiplin Konseyi kararının kesinleştiği belirtildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mısır Yüksek Yargı Konseyi'ne bağlı Yüksek Disiplin Konseyi Mısır'da 3 Temmuz 2013'te gerçekleşen askeri darbeye karşı olduklarını açıklayan 33 hakimi emekliye sevk etti ve 22 hakimin beraatına karar verdi.

Kararın nihai ve itiraz yolunun kapalı olduğu kaydedildi.

Emekliye sevk edilen Hakim Naci Derbale, kararın ardından yaptığı basın açıklamasında, "Mısır yargı tarihinde görülmemiş bir karar. Hakimler son ana kadar bağımsızlıklarını savunacak ve teslim olmayacak" dedi.

Yüksek Disiplin Konseyi geçen pazartesi 15 hakimi Mısır için Hakimler adı verilen harekete üye oldukları gerekçesiyle emekliliğe sevk etmişti.

Hakimler tarafından kurulan Mısır için Hakimler Hareketi üyeleri Mısır'da 25 Ocak 2011 devriminin ardından gerçekleşen ilk cumhurbaşkanı seçiminin yaşandığı süreçte medya aracılığıyla kamuoyuna görüşlerini iletmişlerdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.