Mısır'daki yargılamalar

Mısır'daki yargılamalar
Mısır'da darbe karşıtı 70 muhalife, "gösteri yapma" ve "polis merkezine saldırma" suçlamalarıyla 5 ila 10 yıl hapis cezaları verildi

KAHİRE (AA) - Mısır'da darbe karşıtı 70 muhalife, "gösteri yapma" ve "polis merkezine saldırma" suçlamalarıyla 5 ila 10 yıl hapis cezaları verildiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Denemhur Ceza Mahkemesi 11 muhalife 10 yıl, 59 muhalife ise 5 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası verdi, 2 sanığın da beraatine hükmetti.

Sanık avukatlarının, müvekkillerinin beraatini talep ettiği ve verilen kararı bir üst mahkemeye taşıyacakları ifade edildi.

Mısır'da demokratik şekilde seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yönetimine yapılan askeri darbenin ardından çok sayıda darbe karşıtı ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubu, terör olaylarını planlama ve şiddet olaylarına karışma gibi suçlamalarla yargılanıyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.