Mısır'daki yargılamalar

Mısır'daki yargılamalar
"Yargıya hakaret ettiği" gerekçesiyle hakkında 6 ay hapis cezası verilen Mısırlı aktivist, "adalete güvenmediği" için temyiz hakkından feragat etti

KAHİRE (AA) - Mısır'da "yargıya hakaret ettiği" gerekçesiyle hakkında 6 ay hapis cezası verilen aktivist Sina Seyf'in, "adalete güvenmediği" için temyiz hakkından feragat ettiği bildirildi.

Seyf'in avukatı Muhtar Munir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahire'deki Seyyide Zeynep Ceza Mahkemesi'nde, sanığın gıyabında yürütülen davanın duruşmasında, "yargıya hakaret ettiği" gerekçesiyle müvekkili hakkında 6 ay hapis cezası verildiğini söyledi.

Munir, müvekkilinin söz konusu kararı öğrenince Seyyide Zeynep Polis Merkezi'ne giderek teslim olduğunu ve "adalete güvenmediği" için temyiz hakkından da feragat ettiğini aktardı.

Güvenlik yetkilisinin, Seyf'e, kanun gereği söz konusu kararı 10 gün içinde temyize götürebileceğini ifade ettiğini söyleyen Munir, "Yetkili, Seyf'e ayrıca hakkındaki hükmün uygulanması için 10 gün sonra yeniden gelip teslim olması gerektiğini söyledi." dedi.

Seyf'in avukatı Muhammed el-Bekr, geçen hafta ülke genelinde düzenlenen 25 Nisan gösterilerine katılmaları için halkı provake ettiği gerekçesiyle ifade vermeye çağrılan Mısırlı aktivist Seyf'in, "adalet sisteminin egemenliğini kaybettiği" nedeniyle sorgulama esnasında sorulara cevap vermeyi reddettiğini aktarmıştı. Bekr, savcının bu durumu "yargıya hakaret" olarak addettiği ve Seyf hakkında dava açtığını belirtmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.