Mısır'daki Yargılamalar

Mısır'daki Yargılamalar
Mısır'da Mursi'nin yeğeni ile 27 kişi 3'er yıl ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldı

KAHİRE (AA) - Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yeğeni Muhammed Said Mursi ile 27 darbe karşıtına 3 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası verildiği bildirildi.

Savunma heyetinden avukat Muhammed Ahmed AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eş-Şarkiyye iline bağlı Bilbis Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Mursi'nin yeğeni ile arkadaşı Abdullah Hamade'nin, Ocak 2014'te Zekazik Üniversitesinde kargaşa çıkarmak suçlamasıyla 3'er yıl ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

Aynı mahkemede görülen bir diğer davada ise Şarkiyye'ye bağlı Minya el-Kamh ve El-Karin ilçelerinde yaşanan şiddet olaylarına karışmakla suçlanan 26 kişiye de 3'er yıl ağırlaştırılmış hapis cezası verildi.

Verilen kararlara temyiz yolunun açık olduğu belirtildi.

Zekazik Başsavcılığı, Mursi ile Hamade'yi Ocak 2014'te, diğer 26 kişiyi ise 2016 başında ceza mahkemesine sevk etmişti. Savcılık sanıkları, "kanuna aykırı olarak tesis edilen bir teşkilata üye olmak, toplantı ve gösteri düzenlemek ve şiddete teşvik etmek"le suçlamıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.