Mısırlı gazetecilere İsrail'le ilişkileri normalleştirme yasağı

Mısırlı gazetecilere İsrail'le ilişkileri normalleştirme yasağı
Mısır Gazeteciler Sendikası, İsrail ile ilişkilerini normalleştiren üyelerine yaptırım uygulayacak

KAHİRE (AA) - Mısır Gazeteciler Sendikası, İsrail ile ilişkilerini normalleştiren üyelerine yaptırım uygulama kararı aldı.

Sendika tarafından yapılan yazılı açıklamada, "sendika genel kurulunda alınan, İsrail ile mesleki, şahsi ve sendikal alanda ilişkilerin normalleştirilmesini yasaklayan kararlara bağlı kalınacağı" ifade edildi.

Sendikanın üyelerinden herhangi birinin bu kararlara uymadığı yönünde şikayet alınması durumunda ilgili kişinin derhal soruşturma komisyonuna sevkedileceği belirtilen açıklamada, iddianın kesinleşmesi durumunda da söz konusu kişiye disiplin hükümlerinin uygulanacağı kaydedildi.

İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, 23 Şubat'ta yaptığı açıklamada, bir grup Mısırlı gazetecinin İsrail'i ziyaret ettiğini duyurmuştu.

Öte yandan, Mısır Temsilciler Meclisi, milletvekili Tevfik Akkaşe'yi, İsrail'in Kahire Büyükelçisi Haim Koren'i çarşamba günü Dekahliye'deki evinde kabul etttiği için meclis özel soruşturma komisyonuna sevk etti.

Mısır'da, devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in yargılanmasını isteyen göstericilerin 9 Eylül 2011'de düzenlediği baskının ardından kapatılan İsrail'in Kahire Büyükelçiliği, dört yıl aradan sonra 9 Eylül 2015'te yeniden açılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.