MİT krizinde başrolde olan polislere gözaltı

MİT krizinde başrolde olan polislere gözaltı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Emniyet'teki paralel yapılanmaya yönelik yürütülen operasyonun detayları netleşiyor.

İstanbul'da çok sayıda polis evlerinde yapılan aramanın ardından gözaltına alınırken yaklaşık 200 polisin gözaltı listesinde olduğu belirtiliyor.

Soruşturmanın en dikkat çeken şüphelileri bir dönem İstanbul Emniyeti'nde İstihbarat Müdürlüğü yapan A. F. Y. ile E. D. ve eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Y. A. Ayrıca şüpheliler arasında, A. F. Y. ve R. A. de bulunuyor.

MİT krizinin polisleri gözaltında

E. D., MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmasının ardından yaşanan 'MİT Krizi'nin ardından görevden alınmıştı.

Y. A. da MİT Krizi'nin ardından TEM Şube Müdürüyken görevden alınmıştı.

Sağlık kontrolünden geçirildiler

Operasyonda gözaltına alınanlar saat 03.30'dan itibaren Haseki Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınanlardan 1'i Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, diğer 2 kişi ise sivil polisler tarafından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Kaynak: YENİ ŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.