MİT'e o konuda ihbar yağdı

MİT'e o konuda ihbar yağdı
MİT'in "Nasıl yardımcı olabilirsin?" bölümüne darbe girişiminden sonra ihbar yağdı, başvurular 5'e katlanarak ağustos ayında 10 bini buldu.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın "Nasıl yardımcı olabilirsin?" bölümüne 15 Temmuz öncesinde ayda ortalama 2 bin civarında ihbar geliyordu.FETÖ'nündarbe girişiminin ardından başvurular 5'e katlanarak ağustos ayında 10 bini buldu. Siteyi ziyaret sayısı da aylık 90 binlik ortalamadan 250 bine çıktı.

İHBAR YAĞIYOR

15 Temmuz darbe girişimi, vatandaşı da harekete geçirdi. Ağustos ayında Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) internet sitesi üzerinden yaklaşık 10 bin kişi, "Yardımcı olmak istiyorum" diyerek ihbarda bulundu. Başvuru sahipleri, MİT'in işine yarayacağını düşündüğü bilgileri ad, soyadı, telefon numarası ve adres vererek gönderdi.

Her ay yaklaşık 90 bin kişinin ziyaret ettiği MİT'in internet sitesi, 15 Temmuz ile birlikte rekor kırdı. Temmuz ve ağustos aylarında MİT'in sitesine yaklaşık 250 bin kişi giriş yaptı.MİT'in internet sitesinde "Nasıl yardımcı olabilirsin?" başlıklı bir bölüm bulunuyor. Bu bölümde, MİT için hayali olmayan, husumet içermeyen, gerçek bulgulara ve delillere dayanan her bilginin önemli olduğu ifade ediliyor.

BİLGİLERİNİ BIRAKIYORLAR

Ulusal güvenliğe zarar verecek herhangi bir bilgiyi paylaşmanın önemine işaret edilen bölümde, "Mesajınızı isim vermeden de gönderebilirsiniz, ancak herhangi bir araştırmaya yönelmemizi istiyorsanız kendinize ulaşmamızı sağlamak üzere adınızı/soyadınızı ve adres detaylarını da belirterek, mesajınızı gönderebilirsiniz" deniliyor.

Sitede bulunan formda ad, soyadı, telefon numarası, elektronik posta adresi, oturma yeri, iş adresi ve vatandaşların mesajlarını yazmaları için bir alan bulunuyor. Sayfanın altında başvuru yapanlara teşekkür edilirken, "Teşkilatımız, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamındaki başvurular için yapılan haberleşmeler dışında hiçbir konuda muhataplarıyla internet ortamında yazışma yapmamaktadır. Bu itibarla, teşkilat izlenimi yaratılarak değişik amaçlarla kullanılan 'mit' uzantılı e-postalara itibar edilmemesinde yarar görülmektedir" uyarısında bulunuluyor.

SİTEDE YOĞUNLUK

"Nasıl yardımcı olabilirsin?" bölümüne 15 Temmuz öncesinde ayda ortalama 2 bin civarında ihbar geliyordu. Terör olaylarının yoğunlaştığı dönemlerde bu sayı 3 bine kadar çıkıyordu. Ancak 15 Temmuz'un ardından başvurular neredeyse 5'e katlandı. Ağustos ayında yaklaşık 10 bine ulaştı. Temmuz ayında da 7 bin kişi ihbarda bulundu.

15 Temmuz süreci, MİT'in internet sitesinde de yoğunluğa neden oldu. Mayıs ve haziran aylarında 90'ar bin civarında ziyaretçinin uğradığı MİT sitesini, temmuzda 222 bin, ağustosta 250 bin kişi gezdi.

MİLLİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.