MİT’in başarılı operasyonu PKK/YPG’yi derinden sarstı

MİT’in başarılı operasyonu PKK/YPG’yi derinden sarstı
Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/YPG’nin teknik cihaz ve dron sorumlusu olan Akif Amed kod adlı Bager Öndeş’i, düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/YPG’nin teknik cihaz ve dron görevlisi olan Akif Amed kod adlı Bager Öndeş’i, operasyonla etkisiz hale getirdi.

Terör örgütü PKK/YPG’nin sözde teknik cihaz ve dron sorumlusu olan Akif Amed kod adlı Bager Öndeş, MİT tarafından Suriye’nin Tel Rıfat bölgesinde gerçekleştirilen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Türkiye Silahlı Kuvvetleri Teröristlere Nefes Vermiyor

Üniversitede matematik eğitimi alması nedeniyle teknik konularda başarılı hale gelen terörist Öndeş, Suriye’nin Tel Rıfat kısmında PKK/YPG’nin teknik cihaz ve dron sorumlusu olarak çalışmalar yapıyordı. Terör örgütünün özellikle Batılı ülkelerden temin ettiği dronları geliştirmekle görevli terörist Öndeş, geliştirdiği bu makineleri Türk güvenlik güçlerine ve ÖSO/SMO’ya karşı eylemler düzenlediği için MİT hedef almıştı.

MİT’ten başarılı operasyon

Tel Rıfat bölgesindeki örgüt sorumluları içerisinde yer alan terörist Bager Öndeş, MİT’in özveriyle çalıştığı hassas faaliyet sonucunda tespit edilerek adım adım gözlem yapıldı. Sahadan alınan anlık istihbaratla operasyon için en doğru zaman beklendi. MİT, Bager Öndeş’i başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

Akif Amed Kod Bager Öndeş kimdir?

Terörist Bager Öndeş, 2013 yılında terör örgütünün kırsal kadrolarında yer aldı. Irak’ın Kandil kısmında silahlı eğitim alan terörist Öndeş, Kandil’de yürüttüğü silahlı faaliyetlerin akabinde Suriye’ye doğru yer aldı. Terörist Öndeş, Zeytin Dalı Harekâtı vaktince Türk Güvenlik Güçleri’ne karşı çatışmalarda yer aldı. Afrin’in terörden arındırılması sonrasında Tel Rıfat’a kaçtı. Öndeş burada da Türk güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine devam etti.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.