Mma'ya İlgi Artıyor

Mma'ya İlgi Artıyor
Karma Dövüş Sanatları (MMA) Dünya Şampiyonu Uğur Mirza:- "Büyük bir efor gerektiren MMA'yı tercih eden kadınlar, günlük streslerini ve fazla kilolarını bu sayede atabiliyor ve formda kalıyorlar"


ANKARA (AA) - Karma Dövüş Sanatları'nda (MMA) dünya şampiyonluğu bulunan Uğur Mirza, zayıflamada da etkili olan savunma sporu MMA'ya ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

MMA'da 2015 yılında 86 kiloda dünya şampiyonu, 2017 yılında da dünya üçüncüsü olan Mirza, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının karşı çıkmasına rağmen dövüş sanatları ile uğraştığını belirtti.

Babasını ikna etmek için çok çaba harcadığını dile getiren Mirza, şöyle konuştu:

"Babamı kandırmak biraz zor oldu. Vefat eden, ilk hocam Selahattin Bıyıklı'nın salonuna gittim. Şans eseri babamın arkadaşı çıktı. Babam kız kardeşimle beni ona emanet etti. 98 yılında kick boks antrenmanı ile mücadele sporlarına giriş yaptım. Yıllar içinde maalesef çok çeşitli ağır sakatlıklar yaşadım. Türkiye’de şampiyonluklar yaşadım. 2007 yılından itibaren antrenörlüğe başladım. 2009 yılında kendi spor kulübümü kurdum. Burada öğrenci yetiştirmeye başladım."

Mirza, 2013 yılında bir çeşit savunma sporu olan karma dövüş sanatı MMA'ya başladığını anlattı.

Özellikle kadınlara bu sporu yapmalarını tavsiye eden Mirza, "İstenmeyen olaylar olabiliyor. Bu olaylara karşı kendilerini daha rahat savunabilirse hiçbir sıkıntı yaşamazlar. Özellikle bayanların kendilerine olan güvenini yerine getiriyor. Ayrıca zayıflamada çok etkili bir spor dalıdır. Çocukların kesinlikle bu sporla uğraşması gerekiyor. Hem kendine güveni açısında hem de arkadaşları ile olan diyaloğunda olumlu yönden etkiliyor." ifadelerini kullandı.

Mirza, karma dövüş sanatı olan MMA'nın tam temas, mücadele ve savunma sporu olduğunu, vücudun yoğun çalışma ve yüksek tempolu antrenmanlara hazır olması gerektiğini vurguladı.

Türkiye’de amatör anlamda sporcu sayısının her geçen gün arttığını belirten Mirza, "Büyük bir efor gerektiren MMA'yı tercih eden kadınlar, günlük streslerini ve fazla kilolarını bu sayede atabiliyor ve formda kalıyorlar." dedi.

Mirza, MMA'yı profesyonel anlamda düşünenlerin 7 yaşından başlayıp 34-35 yaşına kadar, zayıflamak ve fit kalmak isteyenlerin ise 45-46 yaşına kadar bu sporla uğraşabileceklerini sözlerine ekledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.