MMO Konya Şubesi ‘Bilirkişilik’ eğitimlerine başladı 

MMO Konya Şubesi ‘Bilirkişilik’ eğitimlerine başladı 
 Makina Mühendisleri Odası (MMO) Konya Şubesi "Bilirkişilik Temel Eğitimleri"ne başladı. 

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Konya Şubesi "Bilirkişilik Temel Eğitimleri"ne başladı. 
MMO Konya Şube Başkanı Ömer Erdoğan Duransoy, 6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu kapsamında ‘Bilirkişilik’ eğitimlerinin düzenlenmesiyle ilgili T.C. Adalet Bakanlığı tarafından yetkilendirilmesinin ardından “Bilirkişilik Temel Eğitimleri”ne başladıklarını söyledi. Duransoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bilirkişilik yapmak isteyen tüm ilgililerin katıldığı bu eğitimlerin sonunda katılımcılar yetkilendirilmektedirler. Makina Mühendisleri Odasına yapılan müracaatlar kapsamında gerçekleştirilen bu eğitim programları sayesinde adalet sistemimiz için oldukça önemli olan bilirkişilik işleri uzman ve ehil insanlar tarafından gerçekleştirilmesi sağlanmaktadır” dedi.
Duransoy, kurs eğiticisi Yrd. Doç Dr. Yalçın Bostancı tarafından ‘Yargılama Hukukuna İlişkin İlkeler ve İspat Hukukuna İlişkin Temel Kavramlar’ ve ‘Bilirkişinin Nitelikleri, Ödevleri ve Etik İlkeler’ konularında eğitimler verildiğini kaydetti. Duransoy, “Odamız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kentimizde ve ülkemizde uzman ve ehil insanlar yetiştirilmesi için gerekli çalışmaları yapacaktır” diye konuştu.
Kurs sonunda katılımcılara belgeleri takdim edildi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.