Mobil telefonlarda Facebook şarj tüketimini artırıyor mu?

Mobil telefonlarda Facebook şarj tüketimini artırıyor mu?
Telefon şarjınız çabuk mu bitiyor? Facebook uygulaması, şu sıralar telefon şarjınızı daha hızlı tüketiyor olabilir! İşte nedeni ve çözümü

Facebook ve Messenger uygulamalarının Android cihazınızda her zamankinden fazla şarj (pil) tükettiğini düşünüyorsanız, haklı olabilirsiniz. Facebook'un sunucu tarafında yaptığı yeni güncellemeler, Facebook uygulamanızın çok sarj tüketmesine neden oldu.

Facebook'tan yapılan açıklamaya göre yapılan yeni yeni güncellemeler, 10 Ocak 2017 tarihinde yapıldı ve kullanıcılar bu durumdan birkaç gün etkilendi. Etkilenen kullanıcıların telefonlarının işlemcileri, yüksek frekanslarda sürekli olarak çalışmasına neden oldu. Şarjı hızla tüketerek cihazın aşırı ısınmasına neden sağladı. Pilin sürekli olarak Facebook tarafından tüketilmesi, hızlı şarjın da etkisini az da olsa azaltmasına neden oldu.

Facebook sunucu bugları tamir edilmiş olsa da, bu onarımın etkisini görebilmek için Facebook ve Messenger uygulamalarını kapatıp yeniden açmanız gerekiyor. Bunun için Ayarlar > Uygulamalar yolunu izleyin ve bu uygulamaları bularak "Durdurmaya Zorla" düğmesine dokunun. Telefonunuzu kullanmadığınız zamanlarda Facebook'un pilinizi tüketmesinin tamamen önüne geçmek için mobil Facebook sayfasını da kullanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.