Modo Antiquo, Nihan Atalay İle Konser Verecek

Modo Antiquo, Nihan Atalay İle Konser Verecek
İSTANBUL (AA) - Barok flüt yorumcusu Nihan Atalay, yurt dışındayken birlikte çalıştığı Grammy ödüllü İtalyan barok topluluk Modo Antiquo ile İstanbul'da...

İSTANBUL (AA) - Barok flüt yorumcusu Nihan Atalay, yurt dışındayken birlikte çalıştığı Grammy ödüllü İtalyan barok topluluk Modo Antiquo ile İstanbul'da aynı sahneyi paylaşacak.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 7 Aralık'ta gerçekleşecek etkinlikte, barok müzik repertuvarının tanınmış eserlerinin yanı sıra daha az bilinen eserleri de yorumlanacak.

Konser, saat 20.00'da başlayacak.

Atalay, eğitimini Basel Schola Cantorum ve Cenevre Yüksek Müzik Üniversitesi Barok Müzik Bölümleri'nde devlet bursuyla tamamladı. Modern müzik çalışmaları da yapan sanatçı, Lucerne Festival Orkestrası'nın efsane şefi Pierre Boulez ile de çalışma fırsatı buldu. Amerika Flüt Derneği ile çeşitli uluslararası yarışmalardan ödül alan Atalay, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

Barok müzik altyapısına sahip müzisyenlerden oluşan Modo Antique orkestrası ise 1987'de kuruluşunun ardından, dünyanın birçok yerinde sahne aldı.

Antonio Vivaldi’nin tüm eserlerini yeni bir anlayışla bugüne taşıyan orkestra olarak bilinen topluluk, 40'ın üzerinde CD çalışmasına imza attı.

Barok müzik alanında Grammy ödüllünün sahibi olan İtalyan orkestra, kemanda Raffaele Tiseo, Stefano Bruni, Rossella Borsoni, Giorgia Leonida Tosi, viyolada Pasquale Lepore, viyolonselde Bettina Hoffmann, kontrbasta Nicola Domeniconi, klavsende ise Andrea Coen'den oluşuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.