Mogherini: Ortak Savunma Ve Dış Politikada İlerleme Kaydetmek Lazım

Mogherini: Ortak Savunma Ve Dış Politikada İlerleme Kaydetmek Lazım
Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Mogherini, Avrupa hakkında, "Ortak savunma ve dış politika hususunda ilerleme kaydetmek lazım." dedi

ROMA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Avrupa'da ortak savunma ve dış politika konularında ilerleme kaydetmeleri gerektiğini söyledi.

Başkent Roma'da temaslarda bulunan Mogherini, akşam saatlerinde İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano ile bir araya geldi. İkili arasında AB ile ilgili konular başta olmak üzere İtalya'nın dönem başkanlığını yapacağı G7 Zirvesi, Libya ve Suriye'deki durumun yanı sıra düzensiz göç krizinin ele alındığı belirtildi.

Görüşme sonrası ortak açıklama yapan ikiliden Mogherini, eleştirilerinde Avrupa'yı hedef tahtasına koyan aşırı sağa isim vermeden yüklenerek, "Avrupa, bazı siyasi güçlerin ana hedefi konumunda ancak krizlere en iyi cevap Avrupa'yı güçlendirerek verilebilir." dedi.

Brüksel'de gelecek hafta önemli bir toplantı yapılacağına işaret eden Federica Mogherini, "Brüksel'de pazartesi günü savunma ve dışişleri bakanları buluşması olacak. Ortak savunma ve dış politika hususunda ilerleme kaydetmek lazım." diye konuştu.

AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi, İtalya'ya da Libya'ya ilişkin gösterdiği sinerji ve birlikte çalışma uyumu dolayısıyla teşekkür etti.

Ev sahibi Bakan Alfano ise Avrupa projesini ortak savunma temasından olmak üzere yeniden başlatmak gereğine değindi.

Muhabir: Barış Seçkin

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.